Ludwig Ingerskog vann Piteå Open 2023

Piteå Open spelades i år helgen efter allhelgona och denna gång för 20:e gången! Ett hundratal spelare deltog i tävlingen, de flesta från Norr- och Västerbotten men även spelare från både våra närmsta grannländer och från södra Sverige.

Kvalet vanns av Oliver Dahlgren, Team Pergamon, på 1400 poäng. Finaldagen inleddes med semifinaler i två omgångar för att avgöra vilka som skulle få ta sig an de topprankade spelarna i matchspelet. I toppen av de 8 spelare som tog sig vidare från semifinalerna hittar vi tvillingbröderna Daniel Tserni i BK Loet på 983 poäng och Andreas Lindgren, Bodens BS, på 913 poäng.

Ludwig Ingerskog från Bodens BS kvalade in på tredje bästa resultat, 1380, något som gjorde att han fick kliva in i finalen då 16 spelare återstod. I den första matchen (bäst av fem serier) ställdes han mot Team Clans Peter Hellström och det blev en oerhört spännande match som kunde avgöras först efter strike out.

- Jag fick börja mot ett av de tuffaste motstånden som jag med nöd och näppe kunde slå ut efter strike out, säger Ludwig Ingerskog till NBF.

I nästa match (bäst av tre serier) strajkade Ludwig ihop 280 och 245 och gjorde därmed processen kort med klubbkompisen Andreas Lindgren. Övriga matcher vanns av Martin Larsen, Team Pergamon, Axel Simonsson från Bodens BS och Malin Johansson, BK Högland.

När Ludwig mötte Axel Simonsson i semifinalen förlorade han den första serien och lyckades vinna serie två med någon ynka poäng för att sedan i den tredje och avgörande serien hitta tillbaka till det fina spelet han tidigare haft. Samtidigt slog Malin Johansson ut Martin Larsen och var klar för final mot Ludwig Ingerskog.

Finalen var välspelad av båda men Ludwig hade käglorna på sin sida och lyckades vinna på 248 mot Malins 238 poäng vilket innebar en prischeck på 30.000 kr.

- Det känns otroligt skönt att vinna med så pass hårt motstånd som det ändå var i år då det var med många duktiga spelare, säger Ludwig Ingerskog efter årets seger.

 

Helena Sundqvist   16 november 2023 15:27