Ludwig och Caroline vann Norrbottens Challenge 2023!

Norrbottens Challenge är en tävling dit man direktkvalificerar sig genom att samla poäng i seriespelet. De bästa resultaten varje serieomgång får poäng och den 21 maj 2023 inbjöds de femton herrarna och fem damerna som samlat flest poäng under året till final i Strajk Alley, Boden. Vann gjorde Ludwig Ingerskog, Bodens BS och Caroline Johansson, Pite BF.

I den första omgången handlade det för herrarnas del om att inte vara bland de två sämsta av fem på "bordet", och här hade Tommy Petersén, BK Fjällräven och Emil Holmberg, Bodens BS som hade de högsta resultaten med 915 respektive 914. Bland damerna var det Helena Sundqvist, Bodens BS, som inledde starkast med 797.

I omgång 2 var herrarna tre spelare per bord och damerna fyra. Sämst åkte ut efter tre serier. Här dominerade Ludwig Ingerskog på herrsidan med 718 och Louise Helgesson var starkast bland tjejerna med 616.

När det var dags för den tredje omgången strajkade återigen Ludwig Ingerskog mest och hade det högsta resultatet på 467 på två serier. Lollo Helgesson fortsatte med stabilt spel och 400 poäng.

Ludwig Ingerskogs spel höll i sig även i finalen och han vann på 440 poäng, tvåa blev Johan Lundqvist, BK Fjällräven med 384 och trea kom Emil Holmberg med 382. I tjejfinalen vann Caroline Johansson med 396, tvåa blev Louise Helgesson med 387 poäng.

Norrbottens Bowlingförbunds ordförande Staffan Bergdahl förrättar prisutdelning och gratulerar segrarna, här Caroline Johansson, Pite BF

Och här får även Ludwig Ingerskog en grattiskram av NBF:s ordförande.

 

Resultat: 

 

Helena Sundqvist   21 maj 2023 19:54