Distriktsmästerskap 3-manna

Göteborgs Bowlingförbund bjuder in till distriktsmästerskap i 3-manna som i år spelas i Nordmanna Bowling i Kungälv. I år får vi skicka totalt 6 herrlag och 2 damlag till SM-Kvalet. 

Nu kommer inbjudan till säsongens första DM. 3-manna är först ut och i år arrangerar vi det tillsammans med Nordmanna Bowling i Kungälv. Nytt för i år är att vi kommer ha vad vi kallar en 3-mannaboost. Från och med lag 4 från en och samma förening kostar det ingenting! Från och med lag 4 så bjuder Göteborgs Bowlingförbund på startavgiften. Vi kommer också skicka ut inbjudan till föreningar och hallar. Samla ihop er och anmäl era lag till den roliga spelformen 3-manna Bakers. Lycka Till!

Anmälan och resultat

Oljeprofil: 3-Manna SM 2024, 40 fot

 

Regler och villkor för Göteborgs 3-manna DM 2024

Klasser

Damer A-klass, Herrar A-klass, Damer B-klass (hcp), Herrar B-klass (hcp)

Resultaten i B-klasserna är klara när
A-finalisterna är borträknade från resultatlistan med hcp.

Antal lag för kval till SM 2024:
Herrar: 6 lag, Damer: 2 lag.
Gäller A-klasserna.

Ett lag får bestå av 3 spelare och 1 reserv och samtliga skall tillhöra samma förening. Innan start av varje serie bestämmer laget vilka tre som spelar och i vilken ordning. Efter varje serie är det tillåtet att ändra spelordning och att byta in sin eventuella reservspelare.

B-klassen är det OK att spela med B-licens och för spelare i A-klassen krävs A-licens.

Spelsätt

Enligt Bakers spelsätt över 12 serier.

Anmälningsavgift: 750:-/lag. Betalas på plats till bowlinghallen.

Lika resultat A

Om lika resultat vid kägelpoäng rangordnas lag med högsta resultat på sista serien. Vid lika resultat även där så gäller högsta resultat på näst sista serien, osv. (Blå Boken §E104 2.5.1)

Lika resultat B

Om lika resultat vid kägelpoäng rangordnas lag med lägst hcp. Vid lika resultat även där så gäller högst resultat på sista serien inkl. hcp. Vid lika resultat även där så gället högst resultat på näst sista serien osv.

 

3-mannaboost!

Från och med lag 4 från en och samma förening kostar det ingenting! Från och med lag 4 så bjuder Göteborgs Bowlingförbund på startavgiften.

Alla lag betalar startavgiften i bowlinghallen. Startavgiften för lag 4, lag 5 o.s.v. återbetalas sedan från GBF till föreningen. 

För lag där minst en spelare är född 2007 eller senare bjuder Göteborgs Bowlingförbund på startavgiften för ungdomsspelaren/spelarna. 250:-/ungdom.

Villkor: Alla lag betalar startavgiften i bowlinghallen. Efter avslutad tävling och senast 15/5 2024, så skickar föreningen ett mail till Göteborgs Bowlingförbund, renée@gbgbowlingforbund.se med beloppet för den/de starter som föreningen är berättigad till. Utbetalning sker därefter till föreningens post- eller bankgiro.

 

Få anmälda lag

Vid minst fyra anmälda lag genomförs starten. Vid färre anmälda lag/start 24 timmar innan start så har bowlinghallen rätt att ställa in starten.

 

Tim Davidsson   31 januari 2024 20:19