Förändringar inför Distriktskampen

Team Dalarna gör lite förändringar inför kommande Distriktskampen. Ett avhopp i flicklaget gör att vi tyvärr måste dra ur flicklaget och enbart åka med två pojklag. Tyvärr är det tunt med yngre flickor som är aktiva just nu med sin bowling, vi hoppas självklart det ser annorlunda ut till nästa år. Det har också blivit förändringar i U21 laget efter spelare som inte kunnat medverka. De uttagna spelarna som kommer att representera Dalarna i Distriktskampen 14–16/6 i Stockholm är:

U21 killar

Martin Blyberg – BK Karma

Zimon Granvold – Rigel/DBS

Joel Jans – BK Stöten

U16 killar

Lucas Heijel – BK Skinnarna

Simon Jonsson – Ludvika BK

Tim Persson – Ludvika BK

Ni håller väl koll på sociala medier under helgen 14–16/6? Kontinuerliga uppdateringar kring tävlingarna och kanske lite annat också kommer att visas.

Ungdomsansvarige Sandra Jonsson

 

 

Tidigare info:

Distriktskampen 2024

Dalarnas Bowlingförbund har för avsikt att återigen deltaga i ungdomstävlingen Distriktskampen som detta år spelas 14–16/6 i Stockholm. Distriktskampen är en 3-mannatävling för landets olika distrikt. Tävlingens syfte är att ge unga lovande spelare möjlighet att tillsammans som lag mäta sig mot andra distrikt. Kvalspelet spelas 14–15/6 på New Bowl Center, Gullmarsplan. Finalspelet spelas den 16/6 på Bowl-O-Rama, Årsta.

 

Mer om resan

Dalarnas Bowlingförbund står för resan men en kostnad på 1000kr per spelare betalas till förbundet från de föreningar som ungdomarna representerar. Föreningarna betalar in avgiften 1000kr på Dalarnas Bowlingförbunds bankgiro 5394–9624 senast den 25/5 och skriv ”Distriktskampen” och namn på deltagaren/deltagarna på inbetalningen.  I resan ingår transport till och från Stockholm, startavgift, boende och frukost men ej lunch och middag. Boende till spelarna är bokat på 2HomeHotel som ligger ca 5 minuters promenad från hallen Bowl-O-Rama. Till Gullmarsplan är det ca 7 minuters bilväg. Spelarna kommer att bo i trippelrum med de spelarna som de spelar Distriktskampen med. Under resan följer Jonas Persson (seniorspelare Ludvika BK) med som matchcoach och har som uppgift att finnas med som ett stöd på banorna under distriktslagens matcher. Sandra Jonsson (Ungdomsansvarig Dalarnas Bowlingförbund) är med som ett organisatoriskt stöd under helgen. Hon ser till att alla ungdomar finns på rätt plats under helgens tävlingar. Hon arbetar också med att fotografera och uppdatera hemsida och sociala medier.

Under samma helg kommer den individuella ungdomstävlingen Queens & Kings också att spelas. Flertalet av våra ungdomar kommer även att deltaga på den tävlingen. Det kommer alltså att bli en fullspäckad och rolig helg för ungdomarna.  

Finns frågor kring denna helg? Dessa besvaras av Sandra Jonsson gärna via mail sandra.jonsson@avesta.se.

Bild: 2023 års U16 lag som spelade till sig en fin andraplats

07 maj 2024 19:19