Hoppa till sidans innehåll

Informationssida bowling och covid-19


Corona bild

Här kommer Svenska bowlingförbundet att samla all information kring covid-19 och hur det påverkar Svensk bowling. Sidan uppdateras löpande när ny information kommer. 

AKTUELLT/UPPDATERAD 2020-11-26
Svenska Bowlingförbundets grundsyn var länge att den Nationella serien skulle fullföljas så långt det gick. Men efter att 18 av 21 regioner infört skärpta allmänna råd tog förbundsstyrelsen beslutet att skjuta upp samtliga matcher i den Nationella serien året ut, och idagsläget har samtliga 21 regioner infört skärpta allmänna råd.

Huvudorsaken till att allt spel i den Nationella serien skjuts upp är att förbundet har ett ansvar för sina medlemmars hälsa och att genomföra matcher just nu går inte på det sätt förbundet önskar.  

Beslutet gällde från omgång 8 och till och med 31 december 2020. Datumet för hur länge alla matcher i den Nationella serien ska skjutas upp kan komma att förändras beroende på den situation som råder i landet gällande pandemin. Nytt beslut tas av förbundet den 19 december.

Förbundets beslut om att skjuta upp alla matcher gäller inte distriktsserierna där förbundet rekommenderar distrikten att följa sin respektive regions allmänna råd som kan variera mellan olika regioner.

Träning m.m.
Förbundets rekommendation till alla är att ta reda på vad som gäller regionalt angående föreningsverksamhet och till exempel träning inomhus vilket berör bowlingsporten. Sedan är det upp till var och en att ta beslut för att kunna följa de råd och restriktioner som gäller i sin region.

Folkhälsomyndighetens allmänna och även skärpta allmänna råd i samtliga 21 regioner har dock ett undantag för ungdomar födda 2005 eller senare där träning är generellt tillåten, även i grupp.

URVAL PUBLICERADE ARTIKLAR

26 NOV 2020
Nu har alla matcher som skjutits upp i den Nationella serien på grund av pandemin fått nya speldatum efter årsskiftet. Nya speldatumen hittas på BITS. En uppstart av matchspel förutsätter dock att myndigheterna ger klartecken till matchspel igen.

LÄNK: Hela artikeln

13 NOV 2020
Svenska Bowlingförbundet skjuter nu upp alla matcher i Nationella serien med start i dag till och med den 31 december 2020. En huvudorsak är att så många regioner nu infört de skarpare allmänna råden att alla serier i den Nationella serien nu berörs.

LÄNK: Hela artikeln

11 NOV 2020
Igår tisdag kom besked om att ytterligare fyra regioner inför skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19. Förbundet agerar som tidigare och skjuter upp berörda matcher.

LÄNK: Hela artikeln

06 NOV 2020
I veckan införde fem nya regioner skärpta allmänna råd lokalt för minskad smittspridning. Även matcher där lag från dessa regioner deltar kommer att skjutas upp och Seriekommittén arbetar med att hitta nya speldatum.

LÄNK: Hela artikeln

05 NOV 2020
Idag lanserar Svenska bowlingförbundet en särskilt sida där vi samlat all viktig och aktuell information kring covid-19, både nationellt och regionalt. Ni hittar sidan via en ny knapp på Swebowl.se startsida.

LÄNK: Hela artikeln

04 NOV 2020
I går tisdag tog Jönköpings, Hallands och Örebros regioner beslut att införa Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19. SvBF skjuter nu även upp dessa matcher som berörs i den Nationella serien.

LÄNK: Hela artikeln

03 NOV 2020
Strängare råd i fem regioner för att hejda smittspridningen av covid-19 gör att närmare 200 matcher i den Nationella serien skjuts upp. Lista med uppskjutna matcher kan nås i denna artikel och BITS är uppdaterad med nya matchtider på merparten.

31 OKT 2020
Förbundsordförande Jan Wiede kommenterar hur den senaste tidens händelser med strängare lokala råd för minskad smittspridning av covid-19 påverkar svensk bowling.

LÄNK: Hela artikeln

30 OKT 2020
I går tog Stockholm, Västra Götaland och Östergötland beslut att införa skärpta lokala råd för minskad smittspridning. Uppsala förlängde tiden för sina. SvBF skjuter nu upp matcherna i den Nationella serien som berörs av de nya, strängare råden.

LÄNK: Hela artikeln

29 OKT 2020
Lista med uppskjutna matcher efter att Region Skåne införde strängare restriktioner för minskad smittspridning. Idag torsdag kom nya besked att fler län inför striktare restriktioner. SvBF återkommer hur dessa kommer att påverka bowlingen.

LÄNK: Hela artikeln

22 OKT 2020 
Folkhälsomyndighetens lokala och mer långtgående råd för Uppsala län för att minska smittspridningen får följder för svensk bowling. Seriekommittén har beslutat att alla matcher till helgen i omgång 6 där lag från Uppsala län ingår skjuts upp.

LÄNK: Hela artikeln

LÄNKAR AKTUELL INFORMATION:

LÄNK: SvBF informationsblad 24 nov 2020 regionala råd
LÄNK: Uppdaterat Säkerhetsprotokoll 25 november 2020
LÄNK: RF:s definition av undantag för yrkesmässig idrott
LÄNK: Folkhälsomyndighetens samlingssida om allmänna råd i olika regioner

 

 

Uppdaterad: 05 NOV 2020 13:10 Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info