Hem / Informationssida bowling och covid-19

Informationssida bowling och covid-19

Corona bild

Här kommer Svenska bowlingförbundet att samla all information kring covid-19 och hur det påverkar Svensk bowling. Sidan uppdateras löpande när ny information kommer. 

AKTUELLT/UPPDATERAD 2021-09-08

Ligasäsongen 2021/2022 startar den 11/9 med vissa restriktioner, som det går att läsa om i den här texten: "Inför säsongen Dessa restriktioner gäller"

SvBF har ingen rekommendation för de som inte är vaccinerade. I samråd med RF gör inte idrotten några egna rekommendationer just nu. Men har man symptom ska man fortsatt hålla sig hemma och testa sig förstås.

I övrigt finns inga restriktioner för tävling eller träning just nu, allt enligt de rekommendationer som Regeringen, Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet ger. 

 

URVAL TIDIGARE PUBLICERADE ARTIKLAR

28 MAJ 2021
Från och med 1 juni släpper FHM, Regeringen och RF på restriktionerna och då kommer det vara tillåtet för tävlingar i mindre omfattning
LÄNK: Hela artikeln
20 MAJ 2021
Svenska Bowlingförbundet jobbar fortfarande efter planen att starta den nationella serien helgen den 11–12 september
19 FEB 2021 
Enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet påpekar Svenska Bowlingförbundet att tävlingar inte är tillåtna.
16 FEB 2021 
Under tisdagskvällen beslutade det extra förbundsmötet att avsluta säsongen 2020/2021 och påbörja en ny säsong 2021/2022 när så är möjligt. 
28 JAN 2021
Både Para-SM och Individuella SM för 2021 ställs in och skjuts upp till i höst. Orsaken är den pågående pandemin. Elit-SM ligger kvar som planerat i sommar 17-20 juni.

22 JAN 2021
Svenska Bowlingförbundet arbetar i dag utifrån tre olika scenarier för den, på grund av pandemin, stoppade Nationella serien. Här förklarar förbundsordföranden Jan Wiede hur de aktuella scenarierna ser ut och underlagen till de beslut som tagits.

15 JAN 2021
Den Nationella serien ska spelas klar och återstartas tidigast 6-7 mars. Det innebär spel även i höst. – Det finns inga lätta beslut i frågan, men de scenarion vi arbetar utifrån anser vi är de minst dåliga, förklarar vice ordförande Helena Josjö.

LÄNK:Hela artikeln

12 JAN 2021
Regeringen införde den 10 januari hårdare regler för att mer effektivt minska smittspridningen – regler som även påverkar svensk bowling. Här är en kort bakgrund till de nya reglerna samt förbundets råd med hänsyn till dem.

LÄNK: Hela artikeln

21 DEC 2020
Förbundsstyrelsen tog i helgen beslutet att den stoppade Nationella serien ska spelas klart enligt ursprunglig omfattning. Seriespelet kan startas tidigast 6-7 februari 2021 och då ska serierna kunna spelas färdigt i vår.

LÄNK: Hela artikeln

10 DEC 2020
14 december börjar FHM:s nya nationella råd för att minska smittspridningen av covid-19 att gälla. Det påverkar bowlingsporten främst genom att det åter accepteras att även personer födda före 2005 får bedriva idrottsträning om allmänna råd följs.

LÄNK: Hela artikeln

26 NOV 2020
Nu har alla matcher som skjutits upp i den Nationella serien på grund av pandemin fått nya speldatum efter årsskiftet. Nya speldatumen hittas på BITS. En uppstart av matchspel förutsätter dock att myndigheterna ger klartecken till matchspel igen.

LÄNK: Hela artikeln

13 NOV 2020
Svenska Bowlingförbundet skjuter nu upp alla matcher i Nationella serien med start i dag till och med den 31 december 2020. En huvudorsak är att så många regioner nu infört de skarpare allmänna råden att alla serier i den Nationella serien nu berörs.

LÄNK: Hela artikeln

11 NOV 2020
Igår tisdag kom besked om att ytterligare fyra regioner inför skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19. Förbundet agerar som tidigare och skjuter upp berörda matcher.

LÄNK: Hela artikeln

06 NOV 2020
I veckan införde fem nya regioner skärpta allmänna råd lokalt för minskad smittspridning. Även matcher där lag från dessa regioner deltar kommer att skjutas upp och Seriekommittén arbetar med att hitta nya speldatum.

LÄNK: Hela artikeln

05 NOV 2020
Idag lanserar Svenska bowlingförbundet en särskilt sida där vi samlat all viktig och aktuell information kring covid-19, både nationellt och regionalt. Ni hittar sidan via en ny knapp på Swebowl.se startsida.

LÄNK: Hela artikeln

04 NOV 2020
I går tisdag tog Jönköpings, Hallands och Örebros regioner beslut att införa Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19. SvBF skjuter nu även upp dessa matcher som berörs i den Nationella serien.

LÄNK: Hela artikeln

03 NOV 2020
Strängare råd i fem regioner för att hejda smittspridningen av covid-19 gör att närmare 200 matcher i den Nationella serien skjuts upp. Lista med uppskjutna matcher kan nås i denna artikel och BITS är uppdaterad med nya matchtider på merparten.

31 OKT 2020
Förbundsordförande Jan Wiede kommenterar hur den senaste tidens händelser med strängare lokala råd för minskad smittspridning av covid-19 påverkar svensk bowling.

LÄNK: Hela artikeln

30 OKT 2020
I går tog Stockholm, Västra Götaland och Östergötland beslut att införa skärpta lokala råd för minskad smittspridning. Uppsala förlängde tiden för sina. SvBF skjuter nu upp matcherna i den Nationella serien som berörs av de nya, strängare råden.

LÄNK: Hela artikeln

29 OKT 2020
Lista med uppskjutna matcher efter att Region Skåne införde strängare restriktioner för minskad smittspridning. Idag torsdag kom nya besked att fler län inför striktare restriktioner. SvBF återkommer hur dessa kommer att påverka bowlingen.

LÄNK: Hela artikeln

22 OKT 2020 
Folkhälsomyndighetens lokala och mer långtgående råd för Uppsala län för att minska smittspridningen får följder för svensk bowling. Seriekommittén har beslutat att alla matcher till helgen i omgång 6 där lag från Uppsala län ingår skjuts upp.

LÄNK: Hela artikeln