Godkända projekt

På denna sida delar vi med oss av de projekt och aktiviteter som blivit godkända från återstartsstödet. Dels för att visa upp vad som händer med alla pengar, men även för att hjälpa de föreningar som har svårt att komma på egna unika projekt.

Vill ni ha mer information om dessa aktiviteter och genomförande, skicka ett mail till This is a mailto link med vilken ansökan ni vill ha information om.

 

Godkända ansökningar

 

Damliga - Västergötland, Göteborg och Bohuslän-Dal Bowlingförbund

En ny liga för damer har tagits fram och är tänkt att testspelas under våren. Totalt nio lag från dessa distrikt har anmält sitt intresse och kommer delta i serien.

För att läsa mer om projektet, klicka här.

 

Damrekryteringskväll - Sandvikens AIK Bowlingklubb

Sandvikens AIK har ansökt, och fått beviljat, om bidrag till att anordna en rekryteringskväll för att få in nya medlemmar och till sin förening.

 

Ungdomsmatch - Skånes Bowlingförbund

Vi i Skånes bowlingförbund söker för att ha ett utbyte med Stockholm. Detta gäller våra Junior/ungdomsspelare ( max 16 år ). Matchen är numera godkänd av både Stockholm och Skåne såsom ett led att inspirera och få igång ungdomsspelet.

För att läsa mer om projektet, klicka här.

 

Återstart BK Playax

Genom att trycka upp programblad ville vi öka intresset för Playax, både inom och utanför klubben. De tre klubbdagarna arrangerades för att få gamla och ev nya spelare ner på hallen - en del "tappade suget" under pandemin. Detta lyckades över förväntan! Miniträningslägret arrangerades för att våra spelare, såväl de som varit med hela tiden och de som försvann men till största delen kommit tillbaka, skulle få en lärorik och trevlig bowlingdag tillsammans. Vi avser att fortsätta med dessa klubbdagar/klubbkvällar under våren 2022, samt arrangera ett större träningsläger i augusti 2022. Vi vill också försöka attrahera flera ungdomar att börja träna och spela med oss i BK Playax.

Klubbdag 1 - KM

Klubbdag 2 - Cup

Klubbdag 3 - Jultävling

Miniträningsläger

 

Bowling för tjejer - BK Prime

Vi vill ge fler damer/tjejer möjligheten att upptäcka bowlingsporten. Vi vill erbjuda fler damer/tjejer möjlighet till utveckling och uppföljning av sitt intresse och sin kunskap kring bowlingen. Vi vill att detta ska ske i en öppen miljö som ska stimulera till att flera vill bowla mera.

Vi erbjuder öppen träning på bowlinghallen. Oavsett ålder, oavsett förkunskaper, oavsett målsättning så ska man få möjlighet till personlig träning. Roliga utmaningar ska avsluta varje träning. Vi kommer att arrangera träningskvällar under jan-mar och det är valfritt att boka sig till alla tillfällen eller enbart enstaka gånger. Det kommer att finnas möjlighet till träning, tävling, frågestunder och fri bowling. Uppföljning kommer att ske genom att vi erbjuder deltagarna att delta i en vårcup/vårtävling.

 

Tävlingsbidrag interna tävlingar - BK Rättvik

Ordna interna klubbtävlingar för att locka tillbaka medlemmarna till hallen igen, för att de ska känna det är roligt. Att klubben kan stå för banhyra och lite småpriser för att entusiasmera medlemmarna. Glädjen att få spela i lottade lag och träffa andra medlemmar.

 

Återvändare + nyrekrytering - Team Värnamo Bowlingclub

Vår målsättning är att boka två banor extra för nybörjare och återvändare under våren.
Dessa banor är dedikerade till detta ändamål och även boka in extern tränare vid två tillfällen.

 

Damsatsning 2022 - Bowlingsällskapet Hässle

Vi är en damklubb som behöver fler spelare. Vi ha fått tre nya spelare tack vare att vi satsade på gratis bowling hela oktober för nya damer/tjejer. Klubben har fem banors abonnemang på torsdagar och då har vi byggt på med tre banor för nya medlemmar som får spela gratis och tränas av våra egna tränare. Övriga i klubben tränar på 5 banor med inhyrd tränare. Då det blev framgång i oktober (trots coronan) så vill vi prova detta i februari-maj samt ha ett träningsläger för alla i april (både nya och gamla spelare).

 

Prova-på och träningsläger - BK Hovet

Vi kommer att försöka genomföra ett två dagars läger där vi dag ett har alla nu aktiva, både juniorer och seniorer som tränar i grupper om 8 spelare och tre grupper. Söndagen har vi våra egna tränare på plats och lär ut bowling till alla nya som vill prova vår sport.

 

Träningsläger - Varta Bowlingklubb

Träningsläger 2021 inför säsongsstart var för att samla truppen och verkligen se hur många som kunde och ville fortsätta bowla. Samma syfte på resterande träffar 2022. Detta för att göra något extra för medlemmarna och öka intresset. Detta tror vi ger bättre sammanhållning och vi blir mer konkurrenskraftiga i serien och det gör att många fler stannar kvar. Totalt tre träningsläger under säsongen 2021-2022.

sKUL Bowling Hedemora - Bowlingklubben Granen

sKUL Bowling Hedemora, ska locka ungdomar på högstadiet & Gymnasiet genom i steg 1: bjuda samtliga klasser på 2 st idrotts-lektioner i bowling, där vi berättar om idrotten och eleverna får prova på bowlingen. I steg 2 vill vi att klasserna deltager i sKUL Bowling Hedemora, som är en lokal serie för klass-lag, som kommer att spelas i direkt anslutning till skoldagarnas slut. Serien riktar sig till lag från samma klass där 3-4 spelare ingår och man spelar 5 serier bakers i varje omgång. Samma upplägg som bowlingförbundets SUL-liga, så att deltagarna skall känna igen sig, när de börjar spela med föreningen och deltager i bowlingförbundets Tävling.

Återlicensiering - Strajk Alley Hallförening

Målet med aktiviteten är att tända bowlinggnistan igen hos personer som tidigare haft haft licens och spelat i det nationella seriespelet. Vi kommer skapa en hallserie som endast är öppen för personer som tidigare haft licens, men inte längre spelar aktivt. Inbjudan kommer gå ut till de som har spelat i en förening i kommunen men som nu är avlicensierade. Vi har kontaktuppgifter till 125 personer som tidigare haft licens i någon bowlingförening i kommunen. Serien kommer att spelas i 2-manna lag på vardagar. Efter serien är färdigspelat i vår ska vi samla ihop alla för att erbjuda plats i befintliga föreningar. Samtliga deltagare kommer att få ett klot som morot till nystarten.

TUG för BK Hallandia - Bowlingklubben Hallandia

Tränarutbildning grund för oss i Hallandia. Vi har under oktober 2021 haft prova-på-tillfällen och har nu under året ansökt genom 2 olika projekt medel för att kunna locka till oss bowlare. För att inte bara locka dem till oss utan även sedan kunna ta hand om dem på bästa sätt så behöver vi utbilda oss.

Ny- och omstart av bowling i BKF Falkenberg

Pandemin innebar att bowlingen fick sättas på "paus". Under hösten 2021 upplevde vi att ett antal spelare var på väg att ge upp sitt aktiva bowlande. Inom föreningen bestämde vi oss då för att göra en ny satsning i syfte att stärka bowlare och träna/utföra bowling som en idrott bestående av flera olika komponenter. Fysik, Kost, Mentalt m m. Syftet är att behålla bowlare och rekrytera både nya och tidigare utövare. Med fokus på ungdomsverksamheten.

  • Engagera duktiga och kunniga tränare, instruktörer och specialister inom olika områden.
  • Genomföra träningsläger/träningsdagar/träningsmatcher för att stärka föreningen och engagemanget inom föreningen.
  • Aktivt marknadsföra och rekrytera nya bowlare.
  • Samverka med RF-SISU i Halland för olika processer, projekt och satsningar.
  • Prova-på-dagar, sponsordag, kick-off, föreningsdag, fysiolog.

 

Sportbowling tjejer 13-25 år - Motala Bowlingförening

Få fler tjejer intresserade av sportbowling med målsättning att få igång ett lag i damserien. Prova-på-träff med efterföljandeg grundkurs (8 träffar).

Ungdomsverksamhet/tränarverksamhet - Skånes Bowlingförbund

Satsning och breddning på att få igång vår verksamhet gällande instruktörer samt ungdomar. De träingsgrupper vi har i distriktet ska utökas samt breddning av instruktörsgruppen där det i första hand handlar om utbildningar av bland annat 8-10 st nya ETBF 1or.

Träningsbags, läger och utbildning - Småland/Blekinge Bowlingförbund

Vi söker bidrag för att kunna köpa in 10 träningsbagar till förbundet, dessa skall bestå av diverse verktyg/redskap/hjälpmedel. Bagarna skall finnas för utlåning till klubbar etc. men också kunna låna ut ”permanent” till de tränare som tar sig an träningsgrupper.

Vi söker bidrag för att köra ett läger för tvåhandsspelare, där vi hyr in meriterad tränare att kunna träna/leda/driva läger för tvåhandspelare (minimum ETBF Level 2).

Vi söker bidrag för att kunna köra TUG av kvinnor för kvinnor.

Vi söker bidrag för att kunna köra läger för nybörjare, läger i södra och norra delen av vårt SDF, samt ett läger enbart för damer.

Riktade utskick, prova-på och bowlingskola - Stockholms Bowlingförbund

Få igång bowlingskolor med stöd från olika föreningar i Stockholm. Genom riktade utskick till barn/ungdomar bjuda in till prova-på med uppföljande bowlingskola för de som fortsätter. 

Träningsläger för breddbowlare - Göteborgs Bowlingförbund

En anledning till att många tröttnar och slutar är att man tycker man står still i sin utveckling och inte blir bättre. Därför vill vi i Göteborgs bowlingförbund kunna erbjuda träningsläger för de som vill få en nystart och repetition av grunderna inom bowling. Vi vänder oss i första hand till seniorer som har ett snitt under 170 och som antingen är aktiva eller har varit aktiva. Enda krav är att man har licens eller tecknar B-licens i någon förening. 

Ungdomsläger - Västergötlands Bowlingförbund

Vi i Vgbf har tidigare haft ett flertal ungdomsläger med Peter Engström och Peter Hällström som instruktörer. Dessa läger har varit förlagda i Nässjö, Trollhättan och Skara de senaste åren. De är enormt kompetenta och kan följa våra ungdomar genom åren och se deras goda utveckling. All feedback som deltagarna har givit är enbart positiv. 

Nästa läger är tänkt att utformas så att första dagen är för barn och ungdomar som tidigare inte har deltagit på något läger och efterföljande dag för de som varit med innan och kan få fördjupade kunskaper. 

 

Testspel 4-mannaliga för Damer - Stockholms Bowlingförbund

Vi vill utföra testspel för damlag 4-manna. Vi vill göra detta nu under våren och tycker att detta är lämpligt inför kommande säsong och den planerade division 2 för damer. 

Ge fler damer att prova på att spela seriematcher mot andra damer. Utbudet idag är inte tillräckligt stortför att damer ska ha möjlighet att spela mot damer.Vi vill att damserien ska finnas kvar. Vi kommer fokusera på de föreningar som har damer licensierade men ännu inget damlag i damserien, vi kommer också bjuda in de föreningar som vi vet har lyckats med nyrekryteringar under säsongenoch där de nya kanske ännu inte fått möjlighet att testa på ligaspeldå det är lång tid kvar till nästa säsong. Få fler damer att lära känna varandra och stimulera till samarbete och samverkan inför kommande utmaningar. Uppmuntra till fler initiativ som leder till att fler damer börjar bowla och ännu fler bra samarbeten inför kommande säsonger.