Hem / Verksamhetsnyheter / Sök kompensationsstöd för januari och februari

Sök kompensationsstöd för januari och februari

15 april öppnar ansökan om kompensationsstöd för januari och februari 2021. Regeringen har beslutat om ett stödpaket om 335 miljoner som Riksidrottsförbundet har ansvar för att dela ut.

Idrottsföreningar kan nu ansöka om kompensationsstöd för de ekonomiska konsekvenser Coronakrisen inneburit under januari och februari 2021. Kompensationsstödet infördes för att ge Specialidrottsförbund och Idrottsföreningar förutsättningar att överleva samt fortsätta kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang.

Regeringen har beslutat att 335 miljoner kan delas ut till idrottsföreningar och specialförbund i detta stöd. Riksidrottsförbundet har fått uppdraget att fördela dessa pengar. Från den 15 april fram till den 26 april klockan 12:00 går det att ansöka om kompensationsstödet hos RF.

Nytt för kompensationsstödet i år är att man inte kan söka för helt nya evenemang, eller nya verksamheter, som skulle ha genomförts under januari och februari, där beslutat om genomförandet skett under tiden för pandemin.

Läs mer på RF.se https://www.rf.se/bidragochstod/Bidrag/kompensationsstodtillspecialidrottsforbund