Hoppa till sidans innehåll

Sök kompensationsstöd för intäktsbortfall Q4 2020

14 JAN 2021 09:00
UPPDAT: 15-26 januari är det möjligt för idrottsföreningar att ansöka om kompensationsstöd för uteblivna intäkter under det fjärde kvartalet 2020 på grund av Coronapandemin. Ansökan skickas in senast 25 januari.
  • Uppdaterad: 14 JAN 2021 09:00

Regeringen beslutade i höstas om ett andra stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. Riksidrottsförbundet (RF) har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

Från den 15 januari till den 26 januari är det möjligt för idrottsföreningar att söka kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser under det fjärde kvartalet 2020. För det tredje kvartalet sökte tolv bowlingföreningar stöd varav tio fick sin ansökan godkänd. Totalt fick de tio bowlingföreningarna 204 000 kronor.

UPPDATERING/NYTT: Viktigt att ansökan är inskickad senast den 25 januari då den måste vare registrerad senast 26 januari. 

Föreningar kan söka stöd för:
· Faktiska merkostnader som uppkommit på grund av planerade evenemang eller verksamhet har ställts in, reducerats i omfattning eller skjutits upp.
· Uteblivna intäkter som inte kan fås igen för verksamhet och/eller evenemang som ställts in eller genomförts med färre deltagare eller mindre publik.
· Uteblivna intäkter för föreningsverksamhet med löpande intäkter.  

Föreningar kan inte söka stöd för:
· Lön eller arvode.
· Uteblivna intäkter från sponsor- och mediaavtal.
· Evenemang och verksamhet där det inte funnits ett budgeterat överskott, exempelvis träningsläger.

Ansökan
Idrottsföreningar ansöker om kompensationsstöd inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Behöriga att ansöka är de i IdrottOnline angivna rollerna ordförande, kassör och Idrottsmedel firmatecknare.

Centralt för ansökan att föreningar kan lämna in verifierbara underlag såsom årsredovisningar, verksamhetsberättelser och resultatrapporter. Det kommer också vara viktigt att föreningarna kan redogöra för eventuella kostnadsbesparingar som skett, och eventuella andra statliga eller kommunala bidrag (för coronakrisen) som föreningen tagit emot under perioden.

Mer information om stödet hittar du här: RF Informationssida
Vid frågor kontakta: This is a mailto link

Skribent: Jonas Brändström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info