Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet om bowling och covid-19 – "Håll ut och håll i!"

30 OKT 2020 19:27
Förbundsordförande Jan Wiede kommenterar hur den senaste tidens händelser med strängare lokala råd för minskad smittspridning av covid-19 påverkar svensk bowling.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2020 19:27

Wiede Ordförande

Jag vill börja med att tacka er för att vi på ett rimligt bra sätt har kunnat genomföra säsongen så här långt. Med stöd av säkerhetsprotokollet och andra råd och rekommendationer så har matcher, tävlingar, träningar och andra bowlingaktiviteter kunnat genomföras.

Tyvärr så är vi nu i ett läge där smittan återigen sprider sig mer aktivt och restriktionerna blir hårdare och tydligare från myndigheterna. Vi har nu dessutom lokala restriktioner från flera regioner vilket ytterligare försvårar hanteringen av en nationell verksamhet.

Många matcher i nästa serieomgång senareläggs och tävlingsarrangörer ändrar sina upplägg. Planerade träningsläger, utbildningar och fysiska möten ställs in eller flyttas.

Våra medarbetare på förbundet kämpar hårt med att hålla verksamheten igång och i linje med de beslut som fattas av myndigheter, Riksidrottsförbundet och av styrelsen i SvBF. Från styrelsens sida så är flera aktiva varje dag med frågor kopplade till Coronaläget. Nästa planerade styrelsemöte är den 12/11 men beslut fattas också löpande när detta krävs.

Som ni förstår så är det i nuläget inte möjligt att säga hur framtiden ser ut för oss. Vi är mycket beroende av andras beslut. Förbundets tydliga målsättning är att nationella serien, tävlingar och andra aktiviteter ska genomföras. Med detta sagt så är det givetvis avgörande att vi kan genomföra dessa på ett säkert sätt.

Viktigt att alla håller sig uppdaterade och läser den information som finns. Vår egen informationsspridning kommer att förtydligas genom att vi, som i våras, samlar information kopplad till Corona på en egen hemsida. Denna förändring görs stegvis under nästa vecka.

Håll ut och håll i och gör allt ni kan för att ta hand om er själva och varandra!

Med vänlig hälsning!
Jan Wiede

 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info