Hem / Verksamhetsnyheter / Förlängd kvalperiod för 3-manna DM 2021

Förlängd kvalperiod för 3-manna DM 2021

Kvalperioden för 3-manna förlängs ytterligare till den 2 maj 2021 för att alla distrikt ska ha möjlighet att genomföra sina DM. Nya finaldatum för SM-finalen 2021 är satta till 5-6 juni 2021.

Sveriges samtliga regioner har nu infört de skarpare allmänna råden för att minska smittspridningen. Som tidigare meddelats har Riksidrottsförbundet, RF, också beslutat om att SM-veckan i Borås i februari 2021 ställs in. Dessa två händelser gör att Svenska Bowlingförbundets styrelse tagit beslut att ytterligare förlänga kvalperioden för 3-manna DM fram till den 2 maj 2021.

Det ger mer tid innan SM-finalerna måste genomföras och möjliggör för alla distrikten att i lugn och ro försöka genomföra era DM-kval på bästa möjliga sätt.

Nytt finaldatum är satt till 5-6 juni 2021 och planeras, som tidigare, att genomföras på Bowl-o-Rama i Stockholm för herrarna och på Fyrishov i Uppsala för damerna.

De distrikt som meddelat att de inte ska genomföra sina DM under hösten har möjlighet att se över beslutet och därmed arrangera sitt DM i sedvanlig ordning. Det innebär att alla återfår sina platser till finalsteg 1. Tidigare extraplatser som delats ut återtas därmed. Eventuellt nya extra finalplatser kan komma delas ut om distrikt väljer att inte genomföra sitt DM.

Förbundet önskar senast den 31 december 2020 veta när distrikten har planerat att lägga sina DM-starter för kval till ovanstående SM-final. Datum kan mailas direkt till förbundet till This is a mailto link