Hoppa till sidans innehåll

Skriv hela namnet!

23 OKT 2016 14:36
SK får allt oftare krav på sig att matcherna ska läggas i hallar med Scoring Online, speciellt när det närmar sig kval eller sammandrag. Det är också roligt att allt fler hallar gör scoringen tillgänglig, men det ställer allt mer krav på lagen också.
  • Skapad: 23 OKT 2016 14:36

När man följer en match, antingen i hallen eller via nätet, ser man väldigt många matcher där det bara står förnamn eller ett smeknamn. Som klubbmedlem vet man exakt vem ”Stickan”, ”Roger”, ”Plinten” och allt vad de heter, är medan folk utifrån bara kan gissa vem som är vem när man sedan kollar protokollet i BITS.

Det försvårar också för bortalagen när de sedan ska granska matchprotokollet efter match. Jag själv var nyligen på en match där alla ropade ”Pelle” till en som sedan visade sig heta Mikael i protokollet!

Till seriekommittén får vi också protokoll för justering och det är inte ovanligt att vi måste skicka tillbaka frågan och be dem komplettera namnen så vi kan välja rätt person. Eller att hemmalaget har registrerat resultatet på fel person (rätt förnamn, fel efternamn).

Så, en uppmaning till alla hallar och föreningar – kräv hela namnet när ni skriver in protokollet. Och som förening lämna ifrån er kompletta laguppställningar. Även när det är er hemmamatch!

Skribent: Peter Lagerroos
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info