Hoppa till sidans innehåll

Uppföljning på justeringen av det Dynamiska HCP

17 DEC 2009 11:04
Då vi fått många frågor vad som hänt med det dynamiska HCP i BITS efter dom justeringar vi gjorde den 4 december och som informerades om i Nyhetesbrevet 3 december 2009.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2009 15:12

Vi har fått många frågor gällande det dynamiskt HCP,  vill vi redogöra för vad som gjorts i systemet samt vilka åtgärder vi gjort:

 

Den 4/12 gjorde vi en uppdatering som justerade den felande koefficienten enligt nyhetsbrevet 091203 

  • Vi konstaterade ganska omgående (via bl.a. Västmanlandstouren) att redan pågående tävlingar fick retroaktiva Hcp ändringar, varvid vi beslutade att lägga ett brytdatum den 5/12. Före detta datum görs beräkningar av dyn hcp enligt den gamla beräkningen och efter enligt den nya.

  • Tyvärr smög sig en bugg in i systemet, som medförde att systemet inte längre räknade in matcher i några av beräkningarna. Spelare kunde få olika Hcp beroende var i systemet man tittar, i vissa vyer var matcher med i beräkningen och dessa var korrekt i andra vyer kom inte matcherna med och hcp blev fel.

  • Den 12/12 identifierade vi äntligen buggen som rättades.

Så efter denna rättning rullar nu systemet som det är skall och snitt före och efter brytdatum är som det skall vara.

 

Det viktiga när man tar fram en spelares dyn hcp inför en tävling är att man söker upp spelaren och väljer aktuell tävling i listan med tävlingar alternativt anger aktuell tävlings startdatum.

Skribent: Tävlingskommittén

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info