Hoppa till sidans innehåll

UPP-riksdagen 2012

27 MAR 2012 10:16
UPP-riksdagen, som är en mötesplats för ungdomar som inte bara älskar att spela bowling utan även vill diskutera, påverka och utveckla svensk bowling, tillbringades i år i Örebro. Där träffades ungdomar från Göteborg i väst till Gotland i öst för att dela med sig utav sina egna tankar och idéer kring vår verksamhet, men även för att få med sig lite nya lärdomar tillbaka till sina distrikt, hallar och klubbar.
  • Skapad: 27 MAR 2012 10:16

Under årets Riksdag fokuserades det på VI2013, dvs Svenska Bowlingförbundets nuvarande verksamhetsinriktning och vad vi kan göra för att utveckla svensk bowling så vi når de mål som har satts. Och visst fanns det gott om tankar och idéer! Från att utveckla hemsidan (www.swebowl.se) och att vara mer aktiva på Facebook samt starta ett Twitter-konto, till att erbjuda konceptet ”hyr en bowlingmatch” för att kunna locka till sig mer spelare till klubbarna:

 

- Om man ska få vanliga människor att vilja börja spela bowling på riktigt hade det ju underlättat om de visste vad ”på riktigt” var för något, sammanfattar Eddie Patron från Hovmantorp, Småland-Blekinge sin idé om att hyra ut bowlingmatcher i stället för bowlingbanor.

 

Årets gästföreläsare var Claes Petterson från SISU som förklarade varför organisationer ser ut som de gör, samt likheterna mellan urtidens grottmänniskor och nutidens ledare.

 

Det fanns också utrymme för lite andra typer av aktiviteter under helgen, som när ”Zumba Sandra Sweden” drog igång ett mycket svettigt och uppskattat Zumba-pass mellan föreläsningarna!

 

Helgen avrundades med ett ”Årsmöte” där motioner från höstens årsmöte delades ut och diskuterades, allt för att få en inblick i hur ett årsmöte går till samt för att se vilka sorters motioner som kan dyka upp från landets alla hörn.

 

Redan nu har arbetet påbörjats inför nästa UPP-möte, så är du (eller känner du någon) mellan 16-23 år och är intresserad av att diskutera, påverka och utveckla svensk bowling kan du redan nu anmäla ditt intresse!

 

UPP12-Årsmöte
Fr v: Sandra Eriksson, Sandra Persson och Pontus Büttner, medlemmar i Unga på plats!

 

Sporten Bowling - framgångsrik, modern och tillgänglig för alla!

 

Tills vi möts näst gång,
Lukas Engström
Ordf. UPP- Unga På Plats

Mail: This is a mailto link

Skribent: Lukas Engström

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info