Hoppa till sidans innehåll

Dynamisk hcp baserat på poäng från 1/7-09

17 APR 2009 10:51
Anledningen är att snittet inom dagens bowling har blivit mer och mer inaktuellt som mått. Samma spelare och lag i samma serie kan ha så mycket som 30p skillnad i snitt på olika hallar med olika banprofiler. SvBF har därför beslutat att övergå till ett mer rättvisare beräkningssätt för Dynamiskt HCP.
  • Skapad: 17 APR 2009 10:51

Hcp kommer främst baseras på tagna rankingpoäng, dvs ju fler poäng man har på rullande helår desto lägre dynamiskt Hcp får man. Spelarens snitt kommer fortsättningsvis bara användas som en kontrollfunktion som justerar det Dynamiska Hcp om det är för stora avvikelser tex för en bra spelare som spelat väldigt lite och inte hunnit samla så mycket poäng.
Fördelen med detta system är att tävlingsvinster snabbt ger utslag i sjunkande HCP då rankingpoäng påverkas momentant medan ett snitt alltid är ett genomsnitt och därför inte rör sig så mycket pga en vinst i en tävling. En spelare kommer heller inte kunna sänka sitt snitt för att få mer i Hcp. Enda effekten av en dålig tävling är att man inte får nya rankingpoäng.

För gemene bowlare och tävlingsarrangörer blir dock skillnaden rent praktiskt marginell. Dyn Hcp  kommer fortfarande redovisas på samma sätt i rankingsystemet.

Ytterligare information kommer att komma. Har ni frågor så kontakta kansliet på This is a mailto link 

Skribent: Tävlingskommittén

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info