Hoppa till sidans innehåll

Eldsjäl 2.0 Intresseanmälan


Vill du vara med och bidra till långsiktig förändring inom Svenska Bowlingförbundet och deras distrikt/föreningar?
Skapa idrottsmiljöer där ledarskapet får stöttning och utveckling över tid?

Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 kommer ge dig fördjupad kunskap kring flera viktiga områden för att utveckla och stärka verksamheten inom idrotten.
Dessutom kommer de att ge utrymme för ett medskapande mellan deltagare samt en rejäl skjuts att komma igång med ett utvecklingsprojekt. Utbildningsprogrammet kommer ge eldsjäl som begrepp en ny innebörd där eldsjälar hjälps åt och stöttar varandra för att stärka och förbättra verksamheten.
Utbildningsprogrammet sker i samarbete mellan Folkspel och Riksidrottsförbundet.

Där denna utbildning även körs i samverkan med idrottens utbildningsorganisation SISU Idrottsutbildarna.

Målgrupp
Utbildningsprogrammet riktar sig till ledare och tränare mellan 18 och 25 år inom idrotten som vill axla en ledande utvecklings- och förändringsroll. Deltagaren ska redan idag ha ett uppdrag som tränare eller förtroendevald i en förening, SDF eller SF. Hen ska ha drivet, modet och viljan att skapa utveckling och förändring med hjälp av att utforma innovativa och kreativa projekt eller aktiviteter.

Syfte
Utbildningsprogrammet syftar till att ge deltagarna fördjupade kunskaper inom följande områden:

Idrottens förändringsresa
Omvärldsspaning
Innovation och kreativa processer
Att leda förändring och driva ett projekt
Hållbart och idé- och värderingsstyrt ledarskap
Hur lyckas man i implementeringsarbetet?

Dessutom kommer deltagarna vara medskapare i hög utsträckning där deras egna idéer och initiativ får rejält utrymme. Programmet varvas mellan föreläsningar, gruppsamtal och praktisk tillämpning. Ett mentorsteam kommer att byggas runt gruppen för att stötta deltagarnas projekt och arbete på hemmaplan.

Mål
Utveckla och stärka ett hållbart ledarskap där det finns en självklarhet att man delar på uppgifter och stöttar varandra i ledarstaben. Ett ledarskap som sätter nytt ljus på begreppet ”Eldsjäl”.
Få fler motiverade ambassadörer som vill och vågar vara drivande och utvecklar nytänkande förändringsprojekt. Projekt som ska skapa bästa möjliga idrottsmiljöer för att få ”så många som
möjligt, så länge som möjligt i så bra verksamhet som möjligt”.

Utformning och upplägg
Utbildningsprogram ligger på totalt 100 timmar och består av 4 träffar á 8 fysiska dagar, aktivitet på den digitala plattformen samt genomförande av ett projekt i sin organisation med stöttning och bollplank.

Programmet sker i ett varierat lärande över tid. Egna studier via webb varvas med fysiska träffar, hemuppgifter samt eget projektarbete i sitt eget SF, SDF eller i sin förening. Utbildningsprogrammet
sker med en gemensam uppstart i Göteborg den 27–28 augusti 2020 och avslutas i samband med Eldsjälsgalan i Stockholm i mars 2021.

Intresseanmälan
Är du intresserad av att vara en del av denna resa mot framtiden, anmäl dig då via denna sida, eller skicka ett mail till This is a mailto link. Förutom att ange namn och kontaktuppgifter, beskriv också de projektförslag du önskar arbeta med under utbildningen.

Intresseanmälan ska vara gjord till Svenska Bowlingförbundet senast den 10 juni!

För frågor kring denna utbildning, kontakta Peter Lagerroos på This is a mailto link.

 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info