Hem / Ungdomsverksamhet / Inspiration

Inspiration

I Skåne finns en förening som med hjälp av Idrottslyftet skapade projektet "Kom och bli en del av Bowlingklubben Peter Pan" för att försöka locka till sig fler medlemmar, framförallt ungdomar.
 
Vid två tillfällen i september så anordnades prova-på-kvällar där det fanns två utbildade ledare och fyra unga killar och tjejer på plats som tog hand om de eventuellt nya medlemmarna.
 
För att göra reklam till detta så gjordes en flyer som spreds via Facebook samtidigt som man varje dag deltog på Trelleborgs årliga festival där man delade ut närmare 1000 st flyers!
 
Detta genererade att det kom 11 ungdomar och provade på att spela bowling och av dessa så valde 8 stycken att bli medlemmar och fortsätta att träna med BK Peter Pan. För att de skulle känna sig välkomna så anordnades efter några träningar en liten träff där man bjöd in föräldrar och ungdomar på en bit mat tillsammans med tränare och ledare.
 
För att följa upp detta så har de börjat planera ett träningsläger för sina unga medlemmar och så undersöker de även möjligheterna att bjuda in ungdomar från andra föreningar till en träff i bowlingens tecken.
 
Deras satsning blev även uppmärksammat vid två tillfällen i Trelleborgs allehanda.
 
Förstasidan 2 september
 
Mittuppslag 2 september
 
Förstasidan 2 oktober
 
Mittuppslag 2 oktober
Flyer sidan 1
 
Flyer sidan 2