Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Special Olympics rapporter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Special Olympics rapporter


15-08-03 Sammanfattning

Nu är dagarna i Los Angeles och Special Olympics snart slut, det har varit en häftig resa för alla. Vi bowlare har skördat stora framgångar med 4 guld, 2 silver och 1 brons, vem hade kunnat gissat detta innan vi åkte. Fördelningen är enligt följande:

GULD
Tomas Andersson tillsammans med Alexander Engström (dubbel) Louise Andersson Kierulf (singel) Ann-Charlotte Persson (singel) Alexander Engström (singel)
SILVER Team (alla) Tomas Andersson (singel)
BRONS  Ann-Charlotte Persson tillsammans med Louise Andersson (dubbel)

Utöver spelet har vi ledare haft många många underbara stunder med våra atleter. Hollywood, shopping, promenader m m. m m. Micke har även stått för språklektionerna, inte amerikanska, utan att lära alla prata österlenska!

När jag skriver detta har vi endast avslutningen kvar sedan väntar hemresan till alla väntande vänner.

Tack till alla som stöttat oss på FB fantastiskt vid dessa tillfällen, även tack till Louise föräldrar samt Ann och Maria som varit på plats för att heja fram oss.

Hälsningar Ing-Marie

 

15-07-31 Singelspelet - damer

En ny dag med grävning av guld!!!!

Ann-Charlotte Persson ledde från start till mål men i den andra serien drog hon ifrån rejält genom att få 4 X i rad, en Polska var i mitten av tredje uppe och nosade lite, men då fixade Lotta till sitt spel igen och höll hela distansen ut.

Louise Andersson Kierulf hade inte samma start utan hon var envis och kämpade hela vägen ut och slog ur underläge som blev till överläge. I sista rutan fick hon en hårfin miss och luften gick ur coachen, men men amerikanskan gjorde ett dåligt slag efter sin strike och när dimmorna hade skingrats så stod Louise såsom segrare 1 poäng före.

Det var nöjda svenskar som begav sig till Hollywood, tyvärr ingen som frågade om dom ville vara med bland stjärnorna på Street of fame.

I morgon fredag ska vi heja fram Alexander kl 10.00 och avsluta spelet genom Thomas kl 13.00.

Därefter återstår det prisutdelning på lördag och avslutningen som sker på Coliseum på söndag kväll.

15-07-29 2-manna gav guld och brons!

2-manna Special Olympics
Medaljörerna Alexander Engström, Ann-Charlotte Persson, Tomas Andersson och Louise Andersson Kierulf.


Idag grävde även mina bowlingkillar Tomas och Alexander guld i USA i 2-mannalag, dom besegrade USA med 2 poäng.

Tjejerna låg inte långt efter utan bärgade hem ett brons, dom två lagen som kom på 4:e plats var bara 3 efter oss.

Det har varit en rolig dag med många slag där coachen hållit andan men de fyras gäng fixade det jättebra så man är lite mer än stolt hälsar Ing-Marie

Imorgon (onsdag) är det prisutdelning för lagtävlingarna, alltså får dom ta emot sina fina medaljer då. Efter detta ska Ann-Charlotte spela någon slags av uppvisningsmatch där tydligen några bowlingproffs från USA också ska delta.


15-07-28 4-manna!
Idag var det dags för första riktiga tävlingsdagen. Det var 4-manna som stod på programmet. Innan vi gav oss iväg till bowlinghallen gjordes det lite filmningar inför höstens program "Heja Sverige" i TV 4, Filmteamet var sedan med hela tiden i bowlinghallen vid peptalken och till slutet. I publiken fanns även idrottsministern mfl.

Hur gick det då? Jo en mycket hedrande silvermedalj spelade dom till sig, vilket vi tycker är mycket bra.

Det var jämnt mellan Australien, Makau och oss hela tiden, inför sista serien ledde Australien med över 100 poäng när det var slut var vi 27 poäng efter. Makau var ca 35 poäng efter oss.

Imorgon, tisdag är det dags för 2-manna, där killarna spelar 11.45 och tjejerna inte förrän 17.15.

Hoppas vi kan rapportera om nya medaljer imorgon!

 Hela gänget med ledare!

15-07-27

Så var vi på plats i Los Angeles sedan i fredags.

Idag, söndag har vi spelat den s k divisioneringen det  blev blandade resultat men våra svenska spelare klassas in efter sitt snitt i BITS så om någon inte låg på topp
idag så gör det inte så mycket vid klassindelningen. När man spelar Special Olympics bowling så indelas man i grupper om 8 spelare.


Vi var självklart med på invigningen på lördag kväll och vi bowlare fick äran att gå i första ledet. President Barack Obama var ute i stora världen så hans fru fick göra invigningstalet.

Under lördagen fick vi också det ledsamma beskedet att vi inte fick använda våra fina landslagströjor eftersom dom kan uppfattas som en flagga och det är förbjudet i detta sammanhanget, mycket ledsamt tycker vi i den svenska truppen.


Imorgon måndag ska vi spela 4-mannalag kl 15.00 USA-tid.

 

15-07-24

Nu närmar sig dagen då våra tävlingar ska börja här i Los Angeles, vår resa hit startade kl 08.00 den 21 med avfärd från Arlanda 10.30 ca 25 timmar senare var vi framme Riverside. Vi hade långa väntetider först påflygplatsen och sedan på platsen för uthämtning av våra deltagarbevis.

Riverside är en stad några mil utanför LA som är vår "Hosttown" de första dagarna när vi bl a ska få in dygnsrytmen här. Många roliga saker har vi varit med om bl a parad tillsammans med hela den Amerikanska truppen som är minst 400 st, dom har 31 bowlare i sin trupp. Vi har också besökt citruslundar och fått äta apelsiner precis plockade från träden.

Fredag lunch lämnar vi Riverside för att flytta in på University of Southern California och tävlingarna. Invigningen äger rum 25 juli och denna tävlingen är den största i världen 2015 man räknar med ca 80.000 i publiken när alla deltagare marscherar in.


Vi ska försöka att skriva lite var dag för att hålla Er uppdaterade och glöm inte att till hösten sänds det 6 st program under namnet Sverigelaget som berättar om förberedelser inför, genomförande samt hemkomst i samband med Special Olympics Summergames.


Hälsningar från hela truppen!
/Ing-Marie

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: sbf@swebowl.se

Se all info