Hoppa till sidans innehåll

Special Olympics på Rhodos

23 JUN 2011 13:08
En första rapport från gänget som just nu är i Grekland (Rhodos) för att delta i Special Olympics Summergames 2011 i Athen.
  • Skapad: 23 JUN 2011 13:08

I söndags samlades en trupp bestående av 86 personer, varav 8 personer från bowlingen på Arlanda för att flyga till Rhodos, det är första anhalten på resan, här på Rhodos har vi mest acklimatiserat oss i den Grekiska sommarvärmen ca 35 grader. Det blir mycket sol och bad men vi har också tränat 1 pass varje dag. Idag torsdag beger vi oss med båt till Aten, båtresan tar 14 timmar, resan sker nattetid.

Utöver sol och bad har vi även besökt gamla staden i Rhodos och  Lindos även ett beachparty har vi hunnit med. Första kvällen hade Sveriges ambassadör i Grekland mottagning med middag för hela truppen.

Bowlingtruppen består av följande bowlare: Susanne Englund, BK Lindarna Stockholm, Sabina Nilsson BK Parant Motala, Mikael Svedberg Solens IF Sundsvall, Daniel Pettersson BK Warpen Bollnäs, Robin Ljungkvist Team Mariestad samt Mickael Åkesson, Vindens BK Landskrona. Som huvudledare deltar Ing-Marie Billgren och bitr ledare Ann-Brith Johansson båda ingår i handikappkommittén i Svenska Bowlingförbundet

Själva spelen börjar på lördag med högtidlig invigning på Olympiastadion söndag och måndag spelas det s k divisionering, där avgörs det i vilken klass man ska spela.   

Skribent: Ing-Marie Billgren

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info