Hoppa till sidans innehåll

Medaljer och födelsedag i Warzawa

21 SEP 2010 20:31
Så var det då äntligen dags att spela finaler i singelspelet vid Special Olympics Europas tävling i Warzawa.
  • Skapad: 21 SEP 2010 20:31

Först ut på banorna var våra tre tjejor och efter gårdagens banor utan olja kändes det som om det nu var lite mer normalt med olja så att spelet såg ut som det oftast gör hemma i Sverige för spelarna. När röken skingrat sig så hade 2 av 3 tagit medaljer i sina resp klasser.

I den efter divisioneringen högsta klassen spelade Ann Persson från JLIF i Mariestad i och detta gjorde hon med bravur och fick står överst på prispallen I klassen närmast under spelade våra övriga damer Elin Vesterlund från Solens IF och Elin Jörnelind från Bollnäs BC. Det var mycket jämnt spel mellan våra 2 svenska damer dock inte om guldplatsen men vem av dem som skulle ta 3:e plats, idag var det Elin V som var bäst och Elin J kom på en mycket bra 4:e plats och fick fira 19-årsdagen med detta.

Efter lunch var det herrarnas tur och här spelade Roland Gustafsson från Craft och Tim Johansson från Upplands Väsby/Sigtuna handikappklubb i samma klass och gjorde det med den äran, Roland segrade med vad vi vet idag tävlingens hittils högsta resultat 523 på sina 3 serier, mellan Roland och Tim kom en spelare från Tyskland men Tim spurtade jättebra och var bara 14 poäng efter. Men guld och brons är mer än godkänd insats.

I klassen under dessa spelade Johan Holm från BK 12:an i Norrtelje i denna klassen var det väldigt jämnt vad gäller medaljerna och den striden pågick ända in i sista rutan. Guldet vanns av en tysk spelare och sedan Johan på 2:a plats och en finländsk spelare på tredje.

Detta var första finaldagens medaljskörd, nu ser vi framemot onsdagens 2-mannaspel där Ann Persson och Elin Jörnerud utgör vårt damlag. Tim Johansson och Roland Gustafsson är herrlaget självklart är det då Elin Vestergren och Johan Holm som är mixedlaget. På torsdag ska vi spela 4-mannalag och då får Elin V och Johan leda hejarklacken.

Skribent: Ing-Marie Billgren

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info