Hoppa till sidans innehåll

Invigning Special Olympics

19 SEP 2010 10:43
Igår, lördag var förmiddagen fri för fria aktiviteter. Vi i bowlinggänget tog tillfället i akt att åka in till centrum för att kolla lite affärer, några gjorde nog något fynd också.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2010 12:28

Kl 17.00 var det dags för avfärd från hotellet till arenan där invigningen skulle gå av stapeln. Denna färd till arenan gjordes i ett stort antal bussar som eskorterades av motorcykelpoliser och all annan trafik avstängd, många av våra deltagare tyckte att detta var häftigt. Väl på plats vid arenan fick vi sitta några timmar och vänta på att vi skulle få marchera in på stadion där all publik fanns. Under tiden vi väntade fick vi matlådor med några mackor och lite choklad i, när dessa var uppätna så tränade vi på olika hejaramsor för att få upp stämningen.

Kl 20.00 var så det stora ögonblicket inne, tänk att få marchera in på ett stadion med flera tusen åskådare och TV-kameror som följer oss när alla vi 42 idrottsutövare och ledare kommer in. Därefter är de vanliga talen bl a att av Thimothy P. Shriver som är director för Special Olympics. Därefter var det underhållning av diverse personer en del välkända här i Polen, tyvärr har jag inte namnen på den. Även den olympiska elden tändes.

Ca kl 23.00 var det hela slut liksom vi.

Idag söndag, har vi bowlare en ledig dag, alla andra idrotter startar upp. Vi ska under dagen göra något som heter Healthy Athletes Program, det innebär att man bl a kollar tandstatus, hörsel, syn ger råd för motion m m när man har gjort detta så får man en present mer om detta i nästa rapport.

Skribent: Ing-Marie Billgren

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info