Hoppa till sidans innehåll

Idag har bowlarna gått igenom ett hälsotest

19 SEP 2010 20:40
Eftersom alla andra sporter startade idag så var vår dag verkligen vår.
  • Skapad: 19 SEP 2010 20:40

Efter frukost gjorde vi ett besök i den bowlinghall som vi ska tävla i, efter det besöket begav vi oss till något som heter Healthy Athletes Program vilket innebär att man får göra ett antal prover och tester. Våra bowlare startade med Fun Fitness för att bl a mäta styrka i armar och ben samt mäta muskler även balansen fick en koll testa att stå på ett ben och blunda det fanns några som tyckte att detta var jättesvårt.

 

Eftersom vi var bland de första som fanns på plats i detta Healthcenter fick vi även vara med när det invigdes av Thimothy P Shriver, Chairman för Special Olympics, t o m fotografering tillsammans med honom.

 

Andra undersökningar som de tävlande också fick göra var att vi kollade hörseln samt munhälsan. När det gäller munhälsan så fick hela Sverige beröm för hur vi sköter våra tänder.

Kontroll gjordes också av hur de aktivas fötter ser ut både utseendemässigt såsom koll av ev fotsvamp, fotvårtor, förhårdnader men också mätning av fotvalv m m.

 

När dessa undersökningar var genomförda fick som tack ett par jättefina skor från en världskänd skofirma.

 

Detta var vår söndag i Polen imorgon börjar allvaret med divisionering vilket innebär att bowlarna ska spela 3 serier/person för att sedan få ett snitt som räknas ut tillsammans med det snittet som är rapporterat sedan länge.  Det innebär att spelet om medaljerna börjar på tisdag.

Skribent: Ing-Marie Billgren

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info