Hoppa till sidans innehåll

Fler medaljer?

22 SEP 2010 15:42
Idag var det möjligt att ta tre stycken medaljer i 2-manna, herr, dam och mix hur det gick?
  • Uppdaterad: 05 NOV 2010 12:28

Andra dagens finalspel bjöd på tvåmannaspel, möjigheten fanns att ta tre medaljer och självklart fixade dessa underbara bowlare detta. Tim och Roland utklassade sina motståndare från Finland och även det svenska mixlaget, som fick spela i samma grupp. Inom denna verksamheten är det ju så att man divisioneras in i olika klasser beroende på vad man dels har skickat in och dels vad man slagit tidigare. Johan och Elin V tog alltså bronsplatsen i denna klass. Jag vill dock påpeka att även dom har spelat väldigt bra bowling men om vi tittar på klasstillhörigheten hemma i Sverige så skulle inte dessa bowlare varit i samma grupp, här lät man också alla som var mixade lag att spela mot herrarna.


I damernas högsta klass (de med högst divisionering) deltog vårt svenska damlag som bestod av Ann och Elin J, redan efter en serie hade dom tagit ledningen med 160 poäng, detta trots två "vurpor" av Ann som inte var riktigt vän med ansatsen i början, därefter utökades ledningen med ungefär 80 poäng så när det var slut var segern ca 350 poäng.

Den svenska truppen röner stor uppmärksamhet när dom spelar, inte bara för att man göra höga resultat utan framförallt för deras spelsätt och deras bowlingstil. Många länder är imponerade av att dom kan så många regler och vet hur man flyttar utan att ledarna talar om detta varje gång. Därför vill jag tacka alla våra klubbledare som ställer upp och hjälper våra spelare hemma i Sverige och jag hoppas att fler ska ställa upp på dom orter där verksamheten är lite vilande.

I eftermiddag är det vilodag och imorgon är det avslutade 4-mannalag som gäller, där ställer vi upp med följande lag Ann Persson, Elin Jörnelind, Roland Gustafsson och Tim Johansson, håll alla tummar vi spelar ca 10.30.

Skribent: Ing-Marie Billgren

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info