Hoppa till sidans innehåll

Avslutningsdag i Warzawa

23 SEP 2010 23:34
Då har vi kommit fram till avslutningsdagen för Special Olympics, på fredag bär det väg hemåt igen..
  • Skapad: 23 SEP 2010 23:34

Så har vi då kommit fram till vår sista dag i Polen.  Idag har våra underbara spelare fixat ett silver till Sverige, detta innebär att vi har tagit medaljer i alla discipliner. Detta är fantastiskt tycker jag som ledare. Spelet för våra tjejer var kanske inte på topp men med gott stöd av de manliga spelarna så fixade man silvret överlägset före Danmark, men lika överlägsna var segrarna från Finland.  I det svenska laget deltog Ann, Elin J, Tim och Roland.

 

Ikväll har det varit en pampig avslutning i Torwar Hall. En deltagare från var sportgren och från varje land marscherade in till mäktiga trummor. Som representant för oss bowlare deltog Roland, jag hoppas och tror mig veta att detta kommer att bli ett stort och härligt minne för honom liksom hela spelen har varit ett stort äventyr för alla som deltagit.

 

Imorgon när vi anländer till Arlanda hoppas att jag att det ska finnas en välkomstkommitté av något slag för alla våra deltagare, inte bara för bowlarna. Hur många mästerskap skickar vi deltagare till där alla har en medalj med sig hem? Här har friidrottare, liksom tjejerna i fotbollslaget fixat guldmedaljer, baskettjejerna har vunnit brons. Friidrottarna har även tagit andra medaljer. Våra bowlares facit är ju: 4 guld, 2 silver, 3 brons.

 

Med dessa rader avslutar jag rapporteringen från 2010 års Special Olympics Europa Summergame i Warzawa, hoppas att Ni har uppskattat att läsa dessa korta rader varje dag. Mina bowlare vill jag tacka från hjärtat för Ert uppträdande både på och utanför bowlingbanorna. Jag vill också rikta ett jättestort tack till Stig Alfredsson från Bollnäs som varit med som manlig ledare och verkligen givit alla spelare goda råd hela tiden. Tack nu laddar jag om för att starta upp processen kring Special Olympics World Summergames i Athen 2011. Nästa Europaspel kommer att gå av stapeln i Belgien 2014. 

Skribent: Ing-Marie Billgren

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info