Hoppa till sidans innehåll

Skövde 2005


Under helgen 19-20 mars samlades 16 ledare för funktionshindrade på Billingehus i Skövde för att utbildas och diskutera verksamheten.

En diskussionsgrupp från vänster:
Anders Bergdahl, Elsa Rosén,
K-G Andersson, Jan Persson,
Mikael Wallin och Per Uhlin.
Foto:Jöran Lindblom

Konferensen inleddes med att en repr för FUB Borås redovisade hur man fått igång sin verksamhet inom fotbollen och hur vi inom bowlingen ska kunna dra nyttja av hans erfarenheter.

Handikappkommittén har också presenterat sitt nya materiel vad gäller utbildning samt den omarbetade handikappärmen innehållande grunderna vad en ledare för funktionshindrade behöver veta för att kunna starta upp och bedriva sin verksamhet.

Den stora frågan som handikappkommittén under många år arbetat med, är hur verksamhet i förbundets regi ska kunna komma igång i fler distrikt. Kommittén är medveten om att verksamhet finns men att den ofta drivs av FUB eller omsorgsverksamheten i våra kommuner, detta innebär att dessa bowlare inte kommer med i förbundets bowlingfamilj. Detta
Kommitteordförande
Ing-Marie Billgren skriver
ned minnesanteckningar
vid Handikappkonferensen
diskuterades vid konferensen men utan att vi kom till någon riktig slutsats, men samarbete är ett av honnörsorden.

I utvärderingen som deltagarna lämnade in framkom hur viktigt det är att kunna träffas på detta sättet och få ta del av nya saker samt, inte minst kunna utbyta erfarenheter.

Minnesanteckningar från konferensen (PDF)
Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:31 Skribent: Joy Ekengren

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info