Hoppa till sidans innehåll

Parabowling

Header

JUST NU!! Vi har just nu en pandemi som gör läget väldigt osäkert om vilken verksamhet vi kommer ha under 2020-2021. Vi kommer löpande uppdatera vilka nyheter som kommer under våren 2021 gällande pandemin:

https://www.swebowl.se/Verksamhet/Parabowling/Viktigt-ParabowlingochCovid-19/

Parabowling 

Personer med funktionsnedsättning är välkomna till vår Paraverksamhet. Vår verksamhet bedrivs i föreningsform vilket innebär att om man vill tävla och tillhöra en gemenskap så tar man kontakt med bowlinghallen som kan hänvisa dig vidare.

Oavsett vilken funktionsnedsättning man har skall ifyllt medicinkort (PDF) skickas in tillsammans med licensansökan (PDF). I samtliga fall är det Svenska Bowlingförbundet som godkänner medicinkortet.

De regler som finns för Parabehörighet är följande:

Regler "Vad är Parabowling" (under omarbetning)
Regel "Spel med ränna"

Till ledare/ föräldrar / spelare - info om Försäkringskassan

Om man har Aktivitetsersättning från Försäkringskassan kan man även söka Särskild ersättning för aktiviteter. Från Juli det år man fyller 19 år till månaden före man fyller 30 år. Här söker man ersättning för utlägg och kostnader för aktiviteter som bowling, övriga sporter, läger, tävlingar, medlemskap, licens osv.

Kontakta din handläggare på  FK och be om att söka Särskild ersättning för aktiviteter för dig som har Aktivitets ersättning.

 

Aktuella tävlingar under året

SM och Action Jubal
SM Spelas i maj varje år och Action Jubal i månadsskiftet oktober/november.

Om ni är intresserade av att arrangera någon av dessa tävlingar så anmäl ert intresse till Svenska Bowlingförbundet. Kommittén föreslår sedan arrangör som formellt utses av förbundsstyrelsen.

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info