Hem / Styrelsen / Ordförande har ordet

Ordförande har ordet

Julen 2019

Nu är det snart jul och vill därför önska alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År och samtidigt rikta ett stort tack till alla som jobbar inom vår sport, utan alla ideella krafter ute i distrikt och föreningar skulle vi inte lyckas marknadsföra sporten och attrahera nya bowlare - tillsammans lyckas vi! 

Något som är mycket glädjande är att vi fredagen den 20 december 2019 fick veta att Jenny Wegner och Josefin Hermansson är kvar i bland de åtta som är kvar i jakten på Jerringpriset som delas ut under Idrottsgalan 27 januari 2020. Nu hoppas jag att hela bowlingsverige ställer upp mangrant och fortsätter rösta och även säger åt era vänner, arbetskamrater och andra att rösta på Jenny och Jossi!

Rekryteringen av ny generalsekreterare pågår, och målet är att under januari presentera vem som tar över stafettpinnen efter Lena och att ni i distrikten sedan kommer få träffa hen på ordförandekonferensen i februari 2020.

Peter Tidbeck
ordförande

_______________________________________________________________

December 2019

Det har gått drygt två månader sedan årsmötet ägde rum i Haninge.

Serie- och tävlingsspelet samt nya BITS
Serie- och tävlingsspelet är i full gång och nya BITS fungerar bra förutom några incidenter som varit. Två av dessa har inte varit på grund av nya BITS utan varit utanför vår kontroll. Det problem som var till ligaomgången vecka 48, hörde ihop med en uppdatering som gjordes innan helgen och som vår leverantör inte kunde förutse att det skulle få påverkan på systemet. Trots tester som genomfördes som alltid, tyvärr blev det problem, men vår leverantör agerade professionellt och kallade in sin personal omgående för att lösa problemet och vi kommer få kompensation för det inträffade. Helgen (vecka 49) var det också problem med nya BITS men det var inte något med systemet och låg helt utanför vår kontroll och vår leverantör, då problemet var att den leverantör där våra servrar står hade ett stort driftsproblem i sin serverhall.

VM-Guldtjejerna nominerade till årets lag 2019 på Idrottsgalan 2020
Något extremt roligt för Svensk Bowling och som jag inte tror någon missat (inte ens personer utanför bowling Sverige) är att Jenny Wegner och Josefin Hermansson blivit nominerad till årets lag 2019 på Idrottsgalan 2020 , detta fick vi reda på den 13 november efter att vi under oktober månad nominerade några bowlare som vi tror kan ha en chans att få vara med. Men framgångarna vid Dam-VM slutade inte där utan klockan 14:15 den 20 november fick vi även reda på att Jenny och Jossi var nominerade till Jerringpriset. Båda nomineringarna är stora för svenska bowling och har fått uppmärksamhet i media och även internationellt då World Bowling också kommenterat det.

Så nu hoppas jag att du inte bara röstar en gång utan flera gånger (man kan ringa varje dag) och berättat för dina vänner, arbetskamrater och andra du träffar även om de inte är bowlingintresserade. All hjälp vi kan få till att guldtjejerna att de blir topp 8 och fortfarande har chansen att få ta emot det priset på Idrottsgalan 2020.

Sista dagen att rösta på Jenny och Jossi är torsdagen den 19 december 2019 och fredagen den 20 december klockan 0600 vet vi om Jenny och Jossi är med bland topp 8 och då börjar andra röstningsomgången.

Så se till att dela allt som skrivs om Jerringpriset i era sociala medier!  

Rekrytering av ny Generalsekreterare
Som jag skrev i mitt senaste Ordförande ordet så kommer Lena Sulkanen sluta under 2020. I den processen så har vi haft ute en annons där vi söker Lenas ersättare. Sista ansökningsdag att söka tjänsten var torsdagen den 5 december 2019 och vi har fått in ett antal intressanta ansökningar. Ansökningarna som kommit in är både från bowlingvärlden men även utanför bowlingen, men  då med erfarenhet från andra idrotter.

Nästa steg blir att rekryteringsgruppen kommer träffa ett antal kandidater för en första intervju under vecka 50 för att därefter se vilka som ska få komma på en andra intervju.

Avslutningsvis så önskar jag alla God Jul & Gott nytt år! Vi ser fram mot ett spännande 2020, som gärna får börja med att Jenny och Jossi den 27 januari blir årets lag och får Jerringpriset!

Peter Tidbeck
ordförande

____________________________________________________________________

Oktober 2019

Då har vi avklarat årsmötet för 2018/2019, vilket innebär att jag kan lägga mitt första år som ordförande bakom mig och blicka framåt. 

Vill börja med att tacka alla som på ett eller annat sätt hjälper till och driver svensk bowling framåt.

Året som kommer blir det fortsatt fokus på rekrytering och utveckla sporten så vi får behålla våra föreningar och lag. Här behöver alla hjälpas åt, från förbundet ner till föreningarna och hallarna. Våra föreningar är de som tillsammans med hallarna kommer nya tänkbara spelare närmast.

BITS 2.0 som vi lanserade i juni kommer under året att fortsätta utvecklas. Nu fokuserar vi på att förenkla administrationen för kansliet och spelare/föreningar. En ny SM-sidan som gör det  enklare när man anmäler och betalar sin SM start. Vi kommer också ge möjlighet för föreningarna att administrera licenser, utöver det som går att göra idag, så ska föreningen kunna byta licenstyp och göra övergångar, en funktionalitet som kommer spara mycket administration för alla.

Givetvis hoppas jag att våra duktiga spelare fortsätter att lyckas både nationellt och internationellt så att vår sport kommer fortsätta bli uppmärksammad i media, och då inte bara lokalt utan även regionalt. Även här så måste vi tillsammans hjälpas åt och försöka informera media om framgångar både nationellt och internationellt.

Vid ordförandekonferensen i februari var budskapet ”Tillsammans bygger vi svensk bowlings framtid”. Det är något som distrikten tog med sig hem och redan hade distrikten en ny träff i maj och i slutet av augusti hade SDF Svealand (Uppland, Södermanland, Västmanland, Närke, Gästrikland, Dalarna) en gemensam konferens för att diskutera hur distrikten kan hjälpa varandra. Detta samarbete hoppas jag få se bland fler distrikt under året.

Styrelsen fortsätter att arbeta med verksamhetsinriktning VI2025 och de mål som är uppsatta för de kommande två åren.

Avslutningsvis något tråkigt, och det är som ni läst att förbundets generalsekreterare sedan 13 år tillbaka, Lena Sulkanen meddelade efter årsmötet att hon säger upp sig från sin tjänst. Styrelsen har tillsatt en arbetsgrupp som påbörjat processen för att rekrytera en ersättare efter Lena.

Tillsammans ska vi se till att vår sport utvecklas, få fler medlemmar och synas ännu mer i media!

Peter Tidbeck
ordförande