Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad: Förändringar i spelbarheten

20 MAR 2019 23:39
Från och med omgång 18 förändras spelbarheten för lagen i nationella serien och nationella damserien.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2019 23:39

  • Från och med omgång 18 är dem som spelar för sina föreningars A-lag, låsta till A-laget och får inte spela i sina lags farmarlag i de återstående omgångarna och eventuella kval. Exempel. Du spelar med A-laget i omgång 19 och säkrar er plats i divisionen, alltså behöver inte kvala. Då får du inte spela med ert farmarlag i kvalet.

  • De som spelat i farmarlaget efter omgång 18, får i omgången efter spela i sitt A-lag. Exempel, du spelar i omgång 19 för ert farmarlag, då får du i första kvalomgången spela för ert A-lag.

  • Möjligheten till att dubblera i A- och F-laget i samma omgång tas bort från och med omgång 18.

  • För föreningar med föreningsavtal så får du inte längre byta lag, om du spelar för någon av föreningarnas representationslag.

  • Föreningar med lag i både nationella serien och nationella damserien, där får damerna fritt spela mellan de olika serierna, men inte i samma omgång (se Blå Boken, kapitel D, § 302.2). Observera att om klubben också har ett farmarlag, gäller dessa regler även för damerna. Exempel, föreningen har damlag samt två herrlag. Damerna får då spela i både damlaget och ena av herrlagen men inte inom samma omgång.

  • Spelare med individuella avtal, alltså damavtalen, får också byta fritt mellan nationella serien och nationella damserien, men inte inom samma omgång. Exempel, du spelar med moderföreningen i omgång 19 (ett herrlag), då får du spela i kvalet med föreningen som du har damavtal med!

För frågor kring spelbarhet och andra seriefrågor, skicka ett mail till This is a mailto link.

Skribent: Peter Lagerroos
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info