Hoppa till sidans innehåll

Nationella serien fastställd

01 AUG 2017 16:53
Alla matcher är nu tidsatta i BITS och därmed har SK fastställt spelschemat för den nationella serien och den nationella damserien. Distriktsserierna fastställs allt eftersom de blir klara.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2017 10:18

Flytta match

Om man som förening nu önskar flytta en fastställd match, får man komma överens med motståndare och hall, för att sedan anmäla detta till seriekommittén på den blankett som finns för detta. SK granskar sedan blanketten och finns det inget hinder, genomförs flytten i BITS.

Samma blankett kan med fördel också användas för flytt av matcher i distriktsserierna.

Uppdatera mailadresser

En viktig sak i samband med flytt av matcher är information. Efter varje genomförd flytt, bekräftar SK detta till berörda klubbar och hallar. Därför är det väldigt viktigt att föreningen håller sin mailadress uppdaterad i IdrottOnline, som är vårt mailregister, för att informationen ska komma fram. För hallarnas del hänsvisar vi till SBHF:s hallsida.

Uppskattningsvis "studsar" var 6:e-7:e mail tillbaka med hänvisning till adressen inte fanns, funkar inte eller liknande.

Ange oljeprofiler i BITS

Glöm inte heller bort att ange vilken oljeprofil, eller längd på prodiflen, som ni kommer spela era hemmamatcher på. Elitserien och Allsvenskan har krav på att ange exakt profil medan div1-div3 endast behöver ange längd. Det räcker med att ange profilen/längden för första hemmamatchen, så slår det igenom på resten av säsongen. Byter ni sedan profil/längd under säsongen, är det bara att ändra i BITS.

Resultatrapportering

Något som vi kommer fortsätta följa upp är resultatrapporteringen. Enligt regelverket ska matchen vara rapporterad senast 2 timmar efter avslutad match. Skulle det vara något som gör att ni inte kan rapportera, är det viktigt att ni kontaktar SK med information om varför rapporteringen inte kan göras i tid.

SK:s mailadress är This is a mailto link.

För frågor kring spelschemat, eller andra serierelaterade frågor, är ni alltid välkomna att kontakta SK (se kontaktuppgifter på swebowl.se)

Frågor kring licenser med mera, kontaktas med fördel kansliet på This is a mailto link.

Skribent: Peter Lagerroos
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info