Hoppa till sidans innehåll

Här är våra ambassadörer


Ulf Emanuel, Ystad

Aktiv inom bowlingen som: Kassör, Ungdomsansvarig, Lokstöds/Idrottslyftsansvarig, Uttagningskommitté i Team Ystad Bowlingklubb

Uppdrag som: Bowlingambassadör i Svenska Bowlingförbundet för Ystad med omnejd

Flera borde bowla mera därför att: Bowling är en idrott som passar alla, ung som gammal, kvinna som man, och även för personer med olika funktionsnedsättningar.

Kuriosa: Har spelat bowling sedan jag var 12 år (i snart 38 år), har haft som mest 279 på en serie och 988 på 4 serier. Båda sönerna (18 och 15 år) spelar också bowling. Frugan stöttar som publik och medhjälpare i olika sammanhang under träningar, matcher och tävlingar. 

Peter Andersson, Haninge

Aktiv inom bowlingen som: Ledare i Haninge Bowlingklubb & spelare i Vendelsö BK

Uppdrag som: Ambassadör & Haninge bowlingklubb som ledare för ungdomsverksamheten

Flera borde bowla mera därför att: Det är en otroligt bra gemenskap genom alla åldrar

Kuriosa: Har spelat på högre nivå som ung men idag är en glad medelmåtta som stöttar min son i hans bowlingsatsning

Roger Jonsson, Motala

Aktiv inom bowlingen som: Ledare i Motala Bowlingförening för ParaBowlare, Juniorer och Ungdomar. Spelar i Team Baltzar

Uppdrag i: Östergötlands Bowlingförbund, Team Baltzar. Motala Bowlingförening

Flera borde bowla mera därför att: Gemenskapen när man kommer ner i hallen är en skön känsla som man kan dela med  alla åldrar.

Kuriosa: Var ideell ledare på 80-talet tog upp det igen 2008. Värmen och gemenskapen som jag  har med Para bowlarna och våra ungdomar är svår att beskriva jag kan bara säga att det måste upplevas.

Henrik Törnquist, Örnsköldsvik

Aktiv bowlare sedan 2006 i Örnsköldsvik, Domsjö IF BK. Har nyligen haft ett avbrott från bowlingen men nu kommit tillbaka med ny motivation. 

Uppdrag inom bowlingen som: Bowlingambassadör och ungdomstränare. 

Flera borde bowla mera för att: Bowling är en extremt social sport, en sport för alla åldrar. Tillsammans ska vi marknadsföra bowlingen och visa hur roligt vi har på banorna!

Karin Wiklund, Linköping

Aktiv ledare med flera uppdrag både inom förbund, förening och bowlinghall. Spelar för och med LDBS Zorita och i enstaka fall Team Linköping BC. Med i en tränarstab som ansvarar för ungdomsverksamheten i Linköping.

Östergötlands Bowlingförbund (sekreterare, ungdom, utbildning, dam, hemsida), LDBS Zorita (kassör, ungdom, UK, hemsida), Team Linköping BC (hemsida), Zorrow Club (viss ungdomsverksamhet), Sporthallens Bowling (ungdom, rekrytering, hallförening).

Bowlingen är verkligen en idrott för alla hela livet. Det är en otrolig gemenskap över alla gränser och det ger möjlighet till mer kunskap och förståelse – och det finns ALLTID mer att lära sig! För mig är hallen lite som ett andra hem och människorna där en extra familj, en härlig känsla.

Har varit ledare inom bowlingen i 25 år men även i andra idrotter. Haft distrikts-/supportansvar för IdrottOnline sedan starten 2007 men numera ”bara” utbildare.

Maria "Mia" Jörgensen, Kungälv

Aktiv inom bowlingen som: spelare i Kungälvs BK och Ungdomstränare

Uppdrag inom: Göteborgs Bowlingförbund, Nordmanna Bowling 

Flera borde bowla mera för att : Bowling är en sport för alla, gammal som ung, med eller utan handikapp

Pia Elfström, Malmö
Bor i Malmö men spelar Bowling i Staffanstorp
Aktiv inom bowling som: Vice ordförande i distriktet, ordförande i föreningen, ungdomsledare, spelare och steg 2 tränare.
Har uppdrag inom: Skånes BF och Staffanstorps Bowlingklubb
Varför ska flera bowla mera: Bowling är en social sport som man kan utöva hela livet, hela familjen, ung som gammal. 
Kul fakta: Har spelat bowling i 25 år, varit ledare i 12 år. Började i Bowlita och fick spela ihop med världsmästarinnan Svea Ljungkvist.

Bengt Dexe, Skåne

Aktiv inom bowlingen som: Ungdomstränare, seniortränare, ordförande, spelare, hemsidan för BS Olymp. Spelare och hemsidan för PBK Hörby. Styrelsemedlem i Skånes BF.

Uppdrag som: Ambassadör för att rekrytera Skånes pensionärsbowlare till att bli medlemmar i förbundet.

Flera borde bowla mera därför att: Bowlingen är öppen för alla oavsett vad.

Kuriosa:  Haft licens sedan 1970.

Mikael Alfredsson, Dalarna

Har hållit på med idrott i hela mitt liv. Har varit fotbollsdomare på elitnivå innan jag fastnade för bowling. Är numera ordförande i BK Karma i Mora samt sitter med i styrelsen i dalarnas bowlingförbund. Jobbar i bowlinghallen i Mora. Jag brinner för alla ungdomar som verkligen vill börja spela bowling. Vi har haft en fantastisk utveckling av ungdomar senaste åren här i Mora.
Själv spelar jag i div 3 men spelar hellre än bra..Jag försöker verkligen lägga fokus på våra ungdomar, i år har vi även lyckats få hit Tomas Leandersson som tränare 1 ggn i månaden till våra duktiga ungdomar.

 

Tim Davidson, Göteborg

Aktiv inom bowlingen som: Webbredaktör, marknadsföring, statistikansvarig, och ungdomsansvarig för BK Joker. Även med och driver BK Jokers tävling The Joker Tournament som webbredaktör, grafisk designer och marknadsförare.

Privat driver jag även webbplatsen Bowlaren.se under företaget Götebowl.

Uppdrag som: Bowlingambassadör i Svenska Bowlingförbundet för Strike & Co, Göteborg.

Flera borde bowla mera därför att: Bowling är för alla, hela livet med en lagkänsla och gemenskap som få sporter kan mäta sig med.

Kuriosa: Har tack vare min pappa spelat bowling i 24 år i både Sverige och Norge. Blev norsk ligamästare med Solli BK 2012.

Emil Bodén

Aktiv bowlare i Kiruna Aif Bowling, är ungdomstränare och UK

Flera borde bowla mera därför att: Bowling är en idrott som passar alla, ung som gammal, kvinna som man, och även för personer med olika funktionsnedsättningar
Det är även en extremt social sport, en sport för alla åldrar. Med bra marknadsföring om bowlingen, och vara aktiva inom föreningarna att visa hur roligt vi har på banorna! Kan vi kanske lyckas få en stor tillväxt inom sporten.

 

Lennart Drotz, Östergötland

Jag är aktiv inom bowlingen som

Aktiv bowlare först i Östersund som såväl seriespelare som med veteranklubben och korpen, numera endast aktiv bowlare i PM-70 i Norrköping.

Uppdrag

Jag arbetar som ambassadör för Haga bowling.

Flera borde bowla för

Det skapar samhörighet ökar självförtroendet minskar ensamheten väcker tävlingslusten att mäta sig med andra likasinnade

skapar broar mellan kön, ålder och nationalitet. Det är en av flera sporter där fysiskt eller psykiskt handikapp inte sätter stopp.

Man får snabbt ett kvitto på att man blir bättre såväl fysiskt som psykiskt.

Kuriosa

Min far var aktiv bowlare i BK Reko i Stockholm och hade söderhallen som hemma hall, på den tiden (mitten på 50 talet)så restes käglorna manuellt 

och inte sällan så behövda man ngn. som reste käglor och om jag inte tar helt fel så var det så att varje lag var tvungen att ha sina egna resare, så jag har suttit i kägelgropen och med benen som insats rest käglor i dessa rök och pilsnerdoftande lokaler vilka ofta låg i en källare med dålig ventilation.

 

Thomas Olsson, Dalarna

Hugo Lindqvist, Gotland

Gullvi Larsson, Gotland

62 år bor i Visby, började spela i Stånga IF Dam 1983 när Stånga bowlinghall var relativt nybyggd. Efter flytt till Visby blev det Damklubben Bk Rosen ett antal år men efter ett uppehåll så blev jag medbjuden att starta nya dambowlingklubben Golden Girls BK 2016. Jag har som nybliven ambassadör startat en uppsökningsverksamhet med Gotlands Bowlingförbund i syfte att få fler att prova på bowling. Under hösten fick Golden Girls 5 nya medlemmar! Jag är med och stöttar den nya bowlingtävlingen GG Striken som ska igång nu den 14 februari, det är Gotlands största bowlingtävling i samarbete med båda Gotlands bowlinghallar Stånga och Uncle Joes i Visby tävlingen är med hcp för alla licenserade som olicenserade bowlare! 

Hans Andersson, Gästrikland

Torbjörn Olsson, Gästrikland

Sebastian Gabrielsson, Norrbotten

Fia Strand, Norrbotten

Johnny Håkman, Närke

Georg Carlsson, Stockholm

Bo Norberg, Stockholm

 

 

Uppdaterad: 31 AUG 2018 11:04 Skribent: Annika Kilander
E-post: This is a mailto link

 

 

FacebookYoutubeTwitter

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info