Hoppa till sidans innehåll

SUL Höganäs


Tio nya juniorer hos regerande SUL-mästarna

25 FEB 2019 13:00
När den, historiska, första säsongen av Svenska UngdomsLigan avgjordes förra året vann Höganäs BC. Mycket tack vare det har klubben nu tio nya juniorer. - Förhoppningsvis blir det tre, fyra, nya lag till nästa säsong, Fredrik Schack von Brockdorff.

Den nordvästskånska klubben Höganäs BC, med Jonathan Johansson, Hugo Videtorp och Elias Paulsson, vann förra året den stora finalen i Svenska Ungdomsligan när den spelades i Stockholm under slutspelshelgen. Sedan dess har antalet ungdomar i föreningen ökat.
- Klubben har fått extremt mycket uppmärksamhet sedan vi vann, och ungdomarna har spridit det så mycket att vi nu har tio nya medlemmar i klubben, säger Fredrik Schack von Brockdorff i Höganäs.

Till årets säsong har Höganäs två lag med i SUL. Dels de regerande mästarna där Elias Paulsson blivit för gammal och ersatts av Freja Bodenäs, dels ett nytt lag med Isaac Henriksson, Max Mathiasson och Simon Oxenblå. Båda lagen leder sin serie och kommer ha möjlighet att nå årets final som spelas den 27e april på New Bowl Center, Gullmarsplan i Stockholm.
- Jonathan, Freja och Hugo hälsar att det kommer bli riktigt tufft att gå vidare i år, men att de ska försöka försvara guldet till varje pris. Går de till final ska de visa var skåpet ska stå, säger ”Schacken”.

Även i senaste omgången blev det två segrar för Höganäs-lagen. Det nya, av de två lagen, vann mot BK Frisk från Västerås och de regerande mästarna tog en knapp seger i derbyt mot Team Åstorp SUL. I nästa omgång spelar Höganäs BC SUL 2 mot BK Hu-Pi SUL från Partille, och Höganäs BC SUL 1 möter Team Gamleby SUL.
- Ungdomarna gillar det här skarpt och ser fram emot det. De vill spela nästan varje vecka så vi kör lite internmatcher också, säger Fredrik Schack von Brockdorff.

Uppdaterad: 07 MAR 2019 11:09 Skribent: Markus Hegnelius

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info