Hoppa till sidans innehåll

SUL Stureby


SUL: ”Nutidens faxmatcher”

Svenska Ungdomsligan har spelat sin andra omgång och ett av de 24 nya lagen är Stureby BK där ungdomarna har stenkoll på hur det går för dem och de andra lagen i serien. - De är mer insatta än vad jag är, säger Fredrik Nyström, ansvarig för laget.

Stureby BK:s SUL-lag: Gustaf Bertlid, Daniel Raymond-Persson. sittande: Lea Raymond-Persson.
Sjutton nya hallar och tjugofyra nya lag är med i årets upplaga av succén Svenska Ungdomsligan där juniorer födda 2002 eller senare spelar matcher i formatet ”bakers” på hemmahallen. Resultatet rapporteras sedan in till Svenska Bowlingförbundet och när matchens båda kombattanter har spelat visas resultaten i bowlingens IT-system (BITS). 

- Jag tycker det är riktigt kul, det är nutidens faxmatcher. Det är jättesmidigt, ofta är det lite pyssel med resor och där här, säger Fredrik Nyström, ansvarig för Stureby BK:s SUL-lag.

Stockholmarna som har sitt representationslag i Elitserien är nya i SUL och har precis spelat sin andra match i ligan. Nu har de en seger och en förlust i Grupp 4 där fjolårsvinnarna Höganäs andralag slog ”Sturpen” i första omgången och ligger nu tvåa i serien efter Jönköping BS/Boys SUL som imponerat så här långt med två imponerande segrar och +128 i ”diff”.
- Ungarna tycker att det är jättekul. Även om det tappar lite när man inte ser det fysiska motståndet. Men det gjorde ingenting när de vann sin första match, berättar Fredrik Nyström och berättar att juniorerna vet hur tabellen ser ut:
- Ja, de håller koll. Jag har gett dem en länk så de går in och kollar. De ger mig uppdateringar på hur det går för de andra lagen och hur vi ligger till i tabellen. Så de känner sig delaktiga, säger han.

Fredrik Nyström tycker att Svenska UngdomsLigan är ett perfekt alternativ för de ungdomar som inte riktigt når upp och kan konkurrera i det nationella seriesystemet eller reservlagsserien. Däremot kommer de här ungdomarna, som nu är mellan 9 och 14 år, antagligen att ta sig upp dig snart.
- Ja, alla tre bor mer, eller mindre, redan i hallen. Det är väl bara en nyckel till ytterdörren som saknas. De spelar så mycket bowling som de får för sina föräldrar, säger Fredrik Nyström.

Kommer ni ha fler lag i SUL i framtiden?
- Det tror jag absolut. Om vi får in fler ungdomar i sektionen så hoppas jag verkligen att vi kan få till det. Jag ser inget annat alternativ, SUL är jättebra på alla sätt, säger Fredrik Nyström.

I nästa omgång möter Sturebys nykomlingar Kalmar-laget Cahoot, som också har en seger och en förlust såhär långt i serien. Även smålänningarna inkasserade sin förlust mot Höganäs, med ynka fem poäng. Ungdomarna har redan full koll på motståndet och ser fram emot matchen.
- De har sett att de var ungefär 100 poäng bättre i matcherna hittills så de hade lite idéer. De skulle träna extra för att kunna prestera bättre, berättar Fredrik Nyström.

I Motala har Team Baltar åtta (8!) lag i SUL, det gula spelar i grupp 4

I grupp fyras senaste omgång var det inte bara Höganäs mot Cahoot som avgjordes med några få pinnar. BK Hu-Pi, från Partille, som också tog säsongens första seger, vann med endast en poäng över ett av Svenska Ungdomsligans åtta lag från Motala: Team Baltzar Yellow.

Nästa omgång, där lagen ska ha rapporterat in sina resultat före den 19e november, kröns av toppmatchen mellan serieledande Jönköping och Höganäs, som är gruppens enda obesegrade lag inför den tredje omgången.

Se Svenska UngdomsLigans grupp 4 här. 

 

Uppdaterad: 16 NOV 2018 13:54

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info