Hoppa till sidans innehåll

SUL Edsbowlarna


Edsbowlarnas juniorer i SUL lyckades med bedriften att slå en perfekt serie tillsammans när deras lag i den senaste omgången vann sin andra match för säsongen.
- När vi hade nio strikes var jag jättenervös, säger Zacharias Lindqvist, 12 år.

Nästan vid norska gränsen ligger Dals-Ed, en ort där bowlinghallen som har varit känd för sin ungdomsverksamhet. När deras juniorer under förra veckan skulle spela sin match i Svenska Ungdomsligan började Loke Molander Johansson, Zacharias Lindqvist och Linus Karlsson med fina 199, 235 och 193. När de sedan satte ett kryss i fjärde serien sa 12-åringen Zacharias Lindqvist:
- Lätt 300-serie.

SUL spelas i spelformen Bakers vilket betyder att de tre ungdomarna slog vart tredje slag och när de hade slagit strike efter strike började de bli nervösa.
- När vi hade nio strikes var jag jättenervös, säger Zacharias Lindqvist, vars pappa är regerande svenska mästaren i 3-manna med BK Jösse: Björn Lindqvist.

Upp klev då Loke Molander Johansson. 15-åringen hade ansvaret att spela sista-rutan för sitt SUL-lag den här serien, och det var han som hade chansen att avsluta den perfekta serien tillsammans med sina lagkompisar. Tur var kanske det, för han var inte nervös.
- När vi hade nio strike var det min tur och eftersom jag har gjort en 300-serie innan så var det inte så nervöst, säger Loke Molander Johansson.

Talangen satte de tre kryss som behövdes i sista rutan och Svenska UngdomsLigans första 300-serie var ett faktum. Efter den perfekta serien kom en väntad reaktion men med 156 som avslutning vann ändå KS Edsbowlarna SUL sin andra match för säsongen med 1083 mot Hedemora Ungdoms BK SULs 729.
- Vi hade väldigt mycket att spela på, säger Loke Molander Johansson.

1083 är ett imponerande resultat, men var inte det enda fyrsiffriga resultatet i grupp 6 av SUL. BK Domino SUL från Västervik, med Lucas Eriksson, Gottfrid Wilensjö och Axel Wilensjö dunkade in 1028 i sin seger över BK Hallandia SUL.

Simon Östberg, som jobbar i Eds bowlinghall, trodde knappt på ungdomarna när de var i nionde rutan och berättade för honom att de hade chansen att slå 300. När de väl rullat in de sista var han imponerad.
- Det är nästan svårare än att göra det själv, säger han och är glad att ungdomsverksamheten i byn är igång igen:
- Vi har varit jättestora på ungdomsbowling. Vi har varit sämre på det ett antal år nu, inte dåliga, men jämfört med oss själva. Vi har inte haft så många ungdomar, vi har inte lagt ner lika mycket arbete. Men nu är det faktiskt någonting på gång, ungdomsträningen är full, säger han.

Fortsätter ungdomarna i den här takten kommer de ha chansen att nå finalspelet i Svenska UngdomsLigan som i år, kommer att spelas på New Bowl Center Gullmarsplan lördagen den 27e april.  
- Det var nästan hundra personer i hallen förra året så vi hoppas att det kommer dubbelt så många till årets final så det blir en ordentlig fest, säger Annika Kilander på Svenska Bowlingförbundet.

Uppdaterad: 28 JAN 2019 13:57 Skribent: Markus Hegnelius

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info