Hoppa till sidans innehåll

Bowlingens Dag


Bowlingens Dag är ett känt begrepp som har arrangerats via Svenska Bowlingförbundet och SBHF tidigare flera gånger. En period så var det ett arrangemang som ordnades varje år. Senast det skedde en rikstäckande aktivitet kring detta var 2009 då Svensk Bowling fyllde 100 år. I samband med att vi har ett påbörjat samarbete med Svenska Golfförbundet och de har en aktivitet som är deras största rekryteringsbas för nya golfare som är Golfens Dag så vill vi plantera en tanke hos de föreningar/hallar som vill testa.

Om man väljer att rikta in sig på golfare så tycker vi att det är en bra möjlighet för att få flera att bowla mera och för att samverka med en redan etablerad idrott. Vi vet att minst 30% av bowlarna också golfar, där finns det goda förutsättningar för att hitta de personer som kan introducera sina klubbkamrater från golfbanan. En bra kombination med golf på sommarhalvåret och bowling på vinterhalvåret. Detta samarbete finns redan på flera orter i vårt bowlingsverige.

Film om golfare som bowlar

Bowlingens Dag för Golfare

Här är Golfförbundets information och material som kan vara en stor inspiration. 

https://golf.qbank.se/mb/?h=61b020f2806a90df9e590071ade9fcc8&p=dccda36951e6721097a93eae5c593859

https://golf.se/spelet/arrangera-golfensdag/senaste-nytt-om-golfens-dag/kommunikationpaket-och-en-bra-golfens-dag/#expandable-utokat-kommunikationspaket-och-fler-mallar

Om man vill göra en aktivitet/ett arrangemang som Bowlingens Dag som riktar sig till alla så har vi tagit fram lite material och förslag. 

Bowlingens Dag

Förslag på affisch Bowlingens Dag

Förslag Intro nya Bowlare

Vad behövs för att klara detta?

De här aktiviteterna passar för de föreningar och hallar som vill rekrytera flera bowlare tillsammans.   Inkludera alla medlemmar så tidigt som möjligt och försök få med så många etablerade spelare så tidigt som möjligt. Då får de nya bowlingspelarna en naturlig kontakt med föreningens representanter och medlemmar där alla kan hitta träningskamrater.

Om du har funderingar och vill ha hjälp att utforma ert erbjudande i samband med Bowlingens dag, tag gärna kontakt med This is a mailto link

Lycka till!

Annika Kilander

Samordnare, Bowlingens Dag

This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 08 OKT 2018 11:23 Skribent: Annika Kilander
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info