Hoppa till sidans innehåll

Bidrag


Bidrag till er verksamhet

LOK-stöd statligt och LOK-stöd kommunalt

Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd, och avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn mellan 7-25 år. Regeringen har enligt förordningen om statsbidrag (1999: 1177) överlämnat uppgiften att pröva frågor om fördelning av statsbidrag till idrottsverksamhet till Riksidrottsförbundet. Ansökan: 25 augusti respektive 25 februari, varje år.

Aktiviteter bedrivna under våren ska redovisas senast den 25 aug och aktiviteter bedrivna under hösten ska redovisas senast den 25 feb.

Idrottsförbund och SISU-distrikt

Via ert lokala Idrottsförbund så kan man få stöd i olika former

Kontakta ert IF och er kontaktperson så får ni reda på hur ni kan få stöd av ex. Skånes Idrottsförbund

SISU Idrottsutbildarna jobbar för att stimulera människors lärande, stärka engagemanget och utveckla idrottens verksamhet, alltid med idrottens behov som utgångspunkt. Tillsammans gör vi föreningarna och idrotten starkare.

Idrottslyftet

Svenska Bowlingförbundets möjlighet att stötta verksamhet för alla upp till 25 år

Bowlingskolor, Prova-på, Läger, Föreningsutveckling och mycket annat

Kommun 

Här skiljer det sig mellan alla kommuner. Det som förekommer på de flesta orter är:

-       Lokalbidrag (för hyra)

-       Verksamhetsbidrag (för hyra, för aktiviteter, för er verksamhet)

-       Lovbidrag (för aktiviteter via föreningen på skollov)

-       Projektbidrag/Evenemangsbidrag (vid tävlingar och större projekt)

Bidragsförslag

Stipendier och fonder

RF-stipendier Riksidrottsförbundet administrerar ett antal stipendier till idrottsledare och/eller aktiva. Här finns information om till vilka grupper de olika stipendierna riktar sig och hur du bär dig åt för att söka.

Drömfonden är en satsning för att främja hälsa och gemenskap genom idrott. Startad av Peter Forsberg i samarbete med ATG. Drömfonden

Arvsfonden stödjer verksamhet som stärker barns, ungdomars och funktionshindrades ställning i samhället. Målet är att utveckla välfärd, livskvalitet, delaktighet, jämlikhet och jämställdhet samt bidra till social, etnisk och kulturell integration.
Arvsfonden

Vi arbetar brett och stöttar projekt som till exempel vill förändra normer genom konst och kultur, arbeta för barns rättigheter, åstadkomma social förändring med idrott som verktyg, rädda vår miljö och den biologiska mångfalden, skydda och stärka yttrandefriheten, hitta nya former för samhällsengagemang för att bibehålla och stärka demokratiska processer, verka för minskad ojämlikhet och lika tillgång till utbildning och hälsa för alla. Och mycket mer! Variationen skapar en dynamisk samling av insatser med effekter på flera nivåer, vilket resulterar i positiva förändringar och en bättre värld. Postkodstiftelsen

Uppdaterad: 21 MAR 2019 17:33 Skribent: Annika Kilander
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info