Hoppa till sidans innehåll

Stånga vann Svenska UngdomsLigan

27 APR 2019 21:46
När finalen i Svenska Ungdomsligan idag avgjordes på New Bowl Center, Gullmarsplan i Stockholm möttes två obesegrade lag i finalen. BK Domino från Västervik och Stånga IF från Gotland.
  • Skapad: 27 APR 2019 21:46

Det blev en otroligt värdig vinnare av Svenska UngdomsLigan när finalspelet idag avgjordes på New Bowl Center, Gullmarsplan i Stockholm. Stånga IF från Gotland gick obesegrade genom hela SUL och fick lyfta den stora vandringspokalen efter att ha presterat sina bästa siffror i finalen.

Stånga IFNoah Jakobsson, Kevin Stenegärd och Julia Ekman vann alla åtta matcher i seriespelet och fortsatte sitt fina spel under finalerna i Stockholm. På Gullmarsplan tog de 6 raka segrar och snittade otroligt fina 193. Sista segern tog de med bara tre poäng över Siljan BK med Gustav Åkerlund, Emil Särnblad Soling och Jon Soling Särnblad.

Dalmasarna, från Orsa, blev sedan också semifinalmotståndare för Stånga. Där vann gotlänningarna med 550 mot 502. I den andra semifinalen möttes de två bästa lagen från Pool B: BK Domino, Västervik, och Team Baltzar Pink, Motala.

Smålänningarna, med Axel Wilensjö, Lucas Eriksson och Gottfrid Wilensjö, som också gått obesegrade genom både serie, och finalspel, vann sin semifinal med 618 mot 506 för Team Baltzar Pink som utgjordes av Alice Lindqvist, Elliot Moulin och Theo Westerlund.

Finalen kom därmed att stå mellan två lag som inte förlorat under hela säsongen och vilken final det Finalen mellan Domino och Stångablev. Domino gick ut hårdast och slog 233 vilket resulterade i en ledning med 31 poäng över Stånga. Då kontrade gotlänningarna genom att slå 258 i andra och ta över ledningen. Med 214 i sista säkrade de segern. Finalsiffrorna blev 674 mot 647.

Vinnarna fick utdelning för sin satsning där de tränar tre gånger i veckan och har fokus på spärrspelet. De många träningstimmarna tillsammans med tävlande i Junior League har gjort dem trygga med varandra och vana vid spel i tre-manna.

Totalt spelade 53 juniorer finalspelet som blev väldigt lyckat. Det var många ungdomar som för första gången fick resa till huvudstaden för att möta andra bowlande juniorer och många som tyckte det var väldigt roligt att tävla i idrotten bowling tillsammans. Många av de som var med pratade redan nu om nästa säsong och om att starta nya lag. 

För den här gången åker alla hem med en medalj och en t-shirt som visar att man har varit en finalist i SUL. Många kommer också att spela en start i individuella SM under morgondagen, bland andra vinnarna: Stånga IF. 

Se alla resultat i 
Pool A: http://bits.swebowl.se/Matches/Standings.aspx?DivisionId=681&SeasonId=2018&LeagueId=314&LevelId=32
Pool B: http://bits.swebowl.se/Matches/Standings.aspx?DivisionId=682&SeasonId=2018&LeagueId=314&LevelId=32 

Semifinaler och finaler går att hitta under Svenska Ungdomsligan: http://bits.swebowl.se/Matches/ShowCup.aspx

 

 

FacebookYoutubeTwitter

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info