Hoppa till sidans innehåll

Finalklart i SUL

24 APR 2018 15:06
Efter sju spelade omgångar i den första historiska upplagan av Svenska UngdomsLigan är det nu klart vilka åtta lag som får åka till Stockholm den 12/5 om göra upp om SUL-titeln och den 60 cm höga pokalen.
  • Skapad: 24 APR 2018 15:06

Efter 182 matcher har de 52 lagen som påbörjade den historiska första säsongen av Svenska UngdomsLigan, där man rapporterar in sitt resultat som man slagit på den egna hemmahallen, nu blivit 8. De vinnarna av varje division plus den bästa tvåan går alla vidare till Sverigefinalen som spelas den 12e maj på Tyresö Bowlingpalatz i Stockholm.

304 spelare, varav 102 nyregistrerade, från hela landet har kämpat om de åtråvärda finalplatserna och finalisterna kommer från Hedemora i norr till Malmö i söder. På några håll var det mer spännande än på andra. I grupp 3, som exempel, skiljde det bara 83 poäng i differens mellan ettan Team Gamleby och tvåan Tingsryds KK Young Stars, som inte heller gick vidare som bästa tvåa, trots bara en förlust under säsongen. Så tuff är konkurrensen.

Bästa tvåa blev istället Kungälvs BK Tigrarna SUL ifrån grupp 4 som också bara förlorade en match men hade den enorma differensen +1205 och därmed gick vidare. Laget har under säsongen bara blivit bättre och bättre och klättrade, i sista omgången, över 900-vallen för första gången. I den här filmen presenteras laget:

På Youtube kan man också se den avgörande matchen i grupp 7 mellan BK Bågen Blå och Team Baltzar. Där följde Baltzar med föreningens A-lag till Hagfors och spelade sin sista match där. Med en knapp seger: 905 mot 867 säkrade Team Baltzar seriesegern och en plats i den nationella finalen i Maj.

Sammantaget för alla åtta lag som tagit sig till den nationella finalen är dock att de har gjort en fantastisk säsong, så här långt. De kommer alla att få ett bowlingäventyr som de sent kommer att glömma där alla åtta lagen möter varandra i serieform med matcher som spelas över tre serier. En hel säsong bland Sverige åtta bästa SUL-lag i sammandragsform helt enkelt.

Precis som under hela säsongen är det spelformen ”Bakers” som gäller, där alla spelar sin egen ruta till lagets serie. Lagen består av tre till fem ungdomar födda 2001 eller senare och det lag som samlar ihop flest lag under dagen vinner den historiska första SUL-titeln.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 

 

FacebookYoutubeTwitter

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info