Hoppa till sidans innehåll

Bowla hela livet-ligan

11 FEB 2019 10:31
Nu lanseras Svenska Bowlingförbundet nya liga för alla som vill börja tävla i bowling, för de som vill spela mer, eller spela mindre: Bowla hela livet-ligan. - Det här kan vara en jättebra rekryteringsplattform, säger Michael Granström.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2019 10:31

Svenska UngdomsLigan har varit en succé sedan den startade för ett par år sedan, och är, enligt några, det bästa som har hänt svensk bowling på väldigt länge. SUL har fått flera hundra ungdomar att tävla i idrotten bowling. Nu lanserar Svenska Bowlingförbundet motsvarigheten för alla: Bowla hela livet-ligan, eller BHL-ligan.
- SUL har varit kanon och på den tanken har vi fortsatt att utveckla, säger sportchefen på Svenska Bowlingförbundet Michael Granström.
- Vad gör vi med alla vuxna, pensionärer och alla andra? Vi vill ju konvertera de som redan finns i hallarna och spelar till tävlingsbowlare. Det hoppas vi nu göra med BHL-ligan.  

BHL-ligan

I denna nya liga tävlar man i lag, som innehåller tre till fem spelare, och spelformen Bakers, precis som i SUL. Bakers är spelsättet där man spelar varsin ruta och är kanske det ultimata lagspelet där alla måste bidra för att laget ska lyckas. Varje match spelas i hemmahallen över 5 serier under en tvåveckorsperiod, när båda lagens resultat är inlagda i bowlingens IT-system (BITS) syns de, och vinnaren koras.
- Just det att du kan vara flexibelt antal i laget tycker jag är viktigt, säger Michael Granström som hoppas kunna locka många nya, befintliga, och återvändande bowlare:
- Alla de som går ner i hallarna och tycker det är kul att spela bowling, och är några stycken. Jag tror att det här kan vara en jättebra rekryteringsplattform för föreningarna. Man bjuder in kompisar, kompisgäng, golfklubben, eller vad det nu kan vara, säger han.

Ligan kostar 300 kr / lag plus banhyra och det krävs endast en Bowlinglicens B och medlemskap i en bowlingförening för att delta. Dessutom kan lagen bestå av spelare från flera olika föreningar. Det blir ett enklare ligaspel där alla kan bowla hela livet, spela liga utan att behöva resa, och när de själva tycker att de har tid. För de som vill börja tävla i bowling, för de som vill spela mer, börja bowla igen eller de som inte har tid att spela i nationella serien.
- Essensen i det hela är att du ska kunna tävla på ett enkelt sätt, tillsammans, säger sportchefen.

Ligan sätter igång redan vecka elva (mitten av mars) och ni har tre veckor på er att samla ihop de ni vill spela ihop med och anmäla ett lag. I och med att ligan dessutom startar på våren erbjuder den dessutom ett komplement till vår vanliga serie som alltid drar igång på hösten.
- För svenska bowlingförbundet är förhoppningen på sikt, att man kan lyfta in dessa bowlare i distriktsserien eller till och med i nationella serien, att få allmänheten att vilja tävla i bowling. Det gör de redan, men att få in dem i bowlingfamiljen också. Det gäller alla som spelar bowling för att det är kul. Går du och jag ner och spelar kommer vi jämföra oss med varandra. Här mäter du dig med andra och mot varandra, du kan få möta ett gäng från Boden, eller Hudiksvall, eller vad som helst, säger Michael Granström.

Den första säsongen kommer att vara lite utav ett test för att se hur den här nya instegsprodukten fungerar. Sedan är tanken att det ska finnas ett finalspel där vinnarna från olika delar av landet ska mötas och spela om priser, men redan i år kommer gruppsegrare att vinna medaljer och möjlighet att få en egen tränare.
- Det blir ju ett test förstås. Med har vi också bowlingföretagarna med oss, som tycker att det är en väldigt, väldigt, bra produkt. Det är viktigt att vi har med oss de som äger bowlinghallarna. Hade de inte varit med och velat utveckla svensk tävlingsbowling hade vi nog inte kunnat göra det här på samma sätt, säger sportchefen Michael Granström.

Anmäl dig och ditt lag nu, var med i den historiska, första säsongen av Bowla hela livet-ligan! 

Inbjudan till BHL-ligan 

Anmäl ditt lag här 

 

 

FacebookYoutubeTwitter

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info