× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Tre raka för Calluna och AIK

Tre raka för Calluna och AIK

Calluna och AIK har båda tre raka segrar medan Spader Dam F åkte på sin första förlust.

BK Linnéa tog emot Höganäs hemma i Gislaved idag. Linnéa tog ledningen med 4-1 efter första serien, men Höganäs bet tillbaka i andra och det var helt jämnt efter två. I den tredje tog hemmalaget två bord klart och Höganäs ett bord lika klart medan det fjärde var jämnare. Det gick slutligen till gästerna, men totalen gick till hemmalaget och med det ledning med 8-7 inför sista serien. Den gick till Linnéa med hela 5-0, men tittar man på den ordentligt så var inte det helt självklart. Ett bord vanns med nästan 100 poäng, ett med 34, det tredje med 13 och fjärde med 2! 13-7 till hemmalaget och 736 gjordes av både Linnéas Lea Virta och Höganäs Sarah Holmén.

– En laginsats där vi till slut drog det längsta strået!, sammanfattar Mimmi Persson. Det var riktigt jämnt och hela laget bidrog till segern. Det är kul att vara tillbaka i allsvenskan, det var ju några år sedan. Nu ska vi använda den här segern för att bygga vidare och jobba framåt för att kunna vara ett etablerat lag i serien!

Boråslaget Calluna ångar på och tog sin tredje raka seger, idag på bortaplan mot Oden i Falköping. De första två serierna var jämna och slutade båda 3-2 i Callunafavör. Det skiljde 19 respektive 20 poäng i totalresultat i serierna så man kan ju ana att det bets en del på naglarna i hallen. De två sista serierna tog Calluna kommandot och kunde vinna matchen med 13-7. Hos segrarna slog Susanne Brink till med fina 907. Oden toppades av Olivia Malmer med 782.

– Det var en spännande match och vi är glada för poängen, säger Callunas Carolina Lindström. Många av oss kämpade med hål, men Susanne var fantastisk och gjorde sin första match över 900! Hon spelade bra förra säsongen också. Karin Johansson startar som reserv men går in och glänser med 599 på sina tre serier. 

Spader Dam F fortsatte sin segersvit när man besegrade Trolle i Karlskrona. Även den här matchen var jämnare än vad siffrorna säger och det var bra resultat på båda lagen. Spader Dam fick med sig 4-1 från den rätt så tajta första serien och samma siffror också från den andra. Den tredje serien gick till Trolle, men Spader säkrade två poäng för att få med sig minst oavgjort. Sista serien gick till gästerna och därmed också matchen, vilken vanns med dagens inneresultat 13-7. Spader Dam hade matchens lirare i Hanna Jönsson, som slog till med 872. Elin Bergqvist skuggade med 852. I Trolle hade Pia Dahlgren 781.

Spader Dam åkte vidare till Hässleholm där Hässle lade ut ett långt krokben för de dittills obesegrade helsingborgskorna. Hemmalaget gick till attack från start och tog 10-0 de två första serierna. Spader sprattlade till i tredje serien och vann den, men Hässle säkrade segern där och spikade igen till 15-5 i sista. Hos segrarna hade Clara Andersson högsta slagning med 770 medan Elin Bergqvist i Spader slog 780.

I Norra allsvenskan är det AIK som trampar på i segerskorna. Idag var det AIK-kollegorna från Sandviken som stod för motståndet. Stockholms-AIK var det klart bättre laget och vann med seriesviten 4-1, 4-1, 3-1 och 4-1. Annie Kahlboms 821 var bäst hos segrarna, där även Fanny Lindahl var över paristrecket med 801. 801 gjorde också gästernas Eva-Lena Bichsel.

Även Prime, som också hade SAIK som motståndare, är utan förlust. Prime vann första med 3-2, men Sandviken kontrade med samma siffror i andra serien. 3-2 blev det även i tredje serien, till Prime, som knep totalen med ynka fem pinnar! Det blev lite större skillnader i sista serien som också gick till Prime, den här gången med 4-1 och segern skrevs till 12-8 i till hemmalaget. Annika Kilander toppade sitt Prime med 754 och Mia Arnöman hade 731 i SAIK.
Vi har tagit full pott i banpoäng

Hanna Jönsson och Susanne Andersson, Spader Dam      Trolle - Spader Dam F

Susanne Brink och Karin Hjertén, Calluna                       Oden - Calluna

Fanny Lindahl och Malou Eng, AIK                                  AIK - SAIK

Eva-Lena Bichsel och Jessica Lindqvist, SAIK                   Prime - Sandviken