Hoppa till sidans innehåll

WSOB: Tre svenskar till matchspel

11 MAR 2020 13:39
Pontus Andersson och Rasmus Edvall har tagit sig vidare till matchspel i varsin tävling på PBA-tourens World Series of Bowling. Samtidigt har Jesper Svensson gått vidare i alla fyra tävlingar!
  • Uppdaterad: 11 MAR 2020 13:39

Den svenske världsstjärnan Jesper Svensson är i särdeles god form just nu. Efter segrar i de två senaste tävlingarna på den amerikanska proffstouren har nu 25-åringen gått vidare till matchspelet i alla fyra tävlingar under World Series of Bowling som pågår just nu i Las Vegas.

Team Pergamons landslagsstjärna gick vidare som tia i den inledande tävlingen Cheetah, på en 33 fot kort oljeprofil. I de båda tävlingarna Chameleon, som Jesper Svensson vann 2015, och Scorpion har Vimmerby-sonen avancerat till matchspelet som trea.

I major-tävlingen PBA World Championships räknar man ihop kvalresutlatet från alla tre tävlingar, och självklart ligger vinnaren av Lilla Bragdguldet 2016 bra till även där. Med ett snitt på 230,27 över 30 serier ligger Jesper Svensson trea även där. Svenskens favoritspel, med Uretan från vänstersidan av banan, verkar vara en fördelaktig strategi då den ledande amerikanen Jakob Buttuff också oftast står med den typen av material från vänster.

IS Götas Rasmus Edvall, som tog sig till WSOB genom förkvalet tog sig också vidare bland de fyrtio bästa i PBA World Championships. 25-åringen från Perstorp har spelat stabilt i alla tre tävlingar, utan att gå vidare, men får därmed spela ytterligare tio serier, på oljeprofilen Earl Anthony, 43 fot, i den stora majorn. Klockan 20 på onsdagen spelas, den så kallade, Cashers round i World Championships där sedan de 16 bästa går vidare till matchspel på torsdag kväll.

Även Team Clans europamästare Pontus Andersson får spela matchspel, men i Chameleon Championships. 24-åringen från Nässjö gick vidare, på den 39 fot långa oljeprofilen, som tia. Matchspelet i alla ”Djurtävlingarna” går till på samma sätt. De 16 bästa spelar fem seriers cup-spel mot en motståndare, de som vinner går vidare till nästa omgång, de fyra vinnarna från omgång två går till TV-finalen.

På lördag, klockan 20 svensk tid, spelas matchspelet i Cheetah Championships, alltså med Jesper Svensson. Söndag 18:30 spelas sedan TV-finalen på den amerikanska kanalen Fox Sports 1, och betaltjänsten Flobowling. På måndag är det dags för Pontus Andersson och Jesper Svensson att spela matchspel i Chameleon. Natten till tisdag, klockan 01:00 svensk tid, spelas stegfinalen.

Scorpion Championships avgörs sedan på tisdag med matchspel mellan 17:00 och 22:00, och TV-final klockan natten till onsdag 01:00, allting svensk tid. De fem spelare, som efter 56 serier i PBA World Championships, går vidare till TV-finalen, och får spela om $ 100 000, gör det på torsdag morgon den 19e mars klockan 01:00 svensk tid.

Följ tävlingarna på www.pba.com och betaltjänsten www.flobowling.com

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info