Hoppa till sidans innehåll

Weber Cup: ”Det ska bli skönt att få tyst på dem”

13 OKT 2021 12:42
Imorgon, torsdag, börjar den klassiska tävlingen Weber Cup där svenske Jesper Svensson är en del av det europeiska lag som möter USA.
- VI ska se till att få en bättre start än förra gången, säger Jesper Svensson.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2021 12:42

Europa mot USA i en av bowlingens mest prestigefyllda tävlingar. Det är Weber Cup. Imorgon, torsdag, börjar den klassiska kampen där det i år är fem spelare i varje lag. För den europeiska kontinenten spelare: den engelske kaptenen Dominic Barrett; den danske majorvinnaren Thomas Larsen; den rutinerade britten Stuart Williams; BK Full Houses brittiske Weber Cup-rookie Richard Teece och tvåhandsdemonen från Vimmerby: Jesper Svensson.
- Det är jämnt om vilka som ska vara med. Det är tuff konkurrens och den här gången så tyckte Dominic att Richard hade gjort sig förtjänt av en plats. Han visade upp en sida på PBA League som var väldigt mycket… ”fire”, väldigt mycket så. Hoppas han kan bli komfortabel tidigt så vi kan få ut maximal utdelning från honom, säger den svenske superstjärnan Jesper Svensson.

Team Pergamons tvåhandsvänster har varit med och vunnit Weber Cup två gånger tidigare och har vunnit 32 av de 54 matcher han har ställt upp i. 26-åringen har, inför årets tävling i Leicester, dominerat den svenska Elitserien där han på 12 serier har snittat 240 och tagit 75% banpoäng. Ändå är han inte säker på formen jämför med amerikanerna.
- Svårbedömt. Nu när det lite så att de kommer från totalt tävlingsspel de senaste veckorna. Jag har haft lite liga, men jag vet inte med ”Dom”, Thomas och Richard. Det är lite svårbedömt, men vi har lite träning innan det drar igång. Vi ska nog få ihop det och bli komfortabla så ska vi se till att få en bättre start än förra gången och ge dem en match, säger Jesper Svensson.

Det amerikanska laget har vunnit de tre senaste mötena. I år kommer de med, kapten: Chris Barnes; den färgstarka tvåhandsspelaren Kyle Troup, bolltrollaren Anthony Simonsen och två rookies: tvåhandsspelaren Chris Via som verkligen fått sitt genombrott på proffstouren och Tom Dougherty.
- Det är några av de bästa spelarna i världen. Men i just Weber Cup är det många olika parametrar som spelar in. Bara för att de är bäst individuellt betyder det inte att de kommer att vinna, säger Jesper Svensson.
- De har två nya som provar det här för första gången, börjar det gå lite troll i det för dem i början så… vi får se hur det utvecklar sig. Spelare för spelare är de kanske lite bättre, men det är ingenting som oroar mig. Den här tävlingen är så pass speciell, säger han.

Jesper Svensson trycker på att om Europa ska vinna så är det tack vare lagsammanhållningen.
- Det tycker jag att vi har gjort tidigare. USA har på pappret alltid mer meriterade bowlare, men just lagsammanhållning är just någonting som Europa är bättre på. Det är ett bra vapen för det europeiska laget att ha, säger han.

Vad skulle det betyda att vinna Weber Cup i år?
- Det betyder jättemycket. Det har varit några dåliga år där vi har släppt iväg dem alldeles för mycket i början men sedan gett dem en match. Kan vi bara vara med i början. Det ska bli skönt att få tyst på dem och deras ”streak” som de är så stolta över, säger Jesper Svensson.

Weber Cup går att se på Viaplay och börjar på torsdag klockan 19:00 och går också att följa på https://webercup.com/ 

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info