Hem / Nyheter Swebowl / Vaccinationsbevis föreslås av FHM

Vaccinationsbevis föreslås av FHM

Folkhälsomyndigheten vill att Regeringen, 1 december, skall införa ett krav på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster inomhus med fler än 100 personer.
- Idrotten behöver återigen kvala upp ärmarna, säger RF:s ordförande Björn Eriksson.

Eftersom Folkhälsomyndigheten befarar en ökad spridning av Covid-19 har de via en hemställan till regeringen uttryck sin vilja om att införa vaccinationsbevis för publik vid allmänna, och offentliga, sammankomster inomhus för över 100 personer. Preliminärt start-datum för kravet på vaccinationsbevis är 1 december.

Den ökade smittspridningen runt omkring i Europa beror just nu, enligt Folkhälsomyndigheten, på att många människor, både vaccinerade och ovaccinerade, samlas på olika tillställningar och evenemang. Därför vill nu FHM kontrollera att det enbart är vaccinerade personer i lokaler med över 100 personer.

Det är alltså inget tak på antalet åskådare vid evenemang, utan vid evenemang där över 100 personer väntas skall all publiks vaccinationsbevis kontrolleras vid entrén. Gränsen på 100 personer gäller inte heller utövare, personal, eller personer under 18 år utan enbart åskådare.

Vid bowling-evenemang gäller att tävlingsarrangör eller hemmalag i samarbete med bowlinghallen ser till att alla är vaccinerade, om fler än 100 åskådare vistas i lokalen.

Vid frågor, kontakta: This is a mailto link

https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/folkhalsomyndighetenvillinforavaccinationsbevisforoffentligatillstallningar