Hoppa till sidans innehåll

US Open – Det ultimata testet

07 APR 2021 09:15
Fem dagar, 48 serier på fyra olika utmanande oljeprofiler mot världens bästa spelare. Vissa kallar US Open på PBA touren för det ultimata testet inom bowling.
- Det tar oftast väldigt hårt på det mentala spelet, säger Pontus Andersson.
  • Skapad: 07 APR 2021 09:15

Efter en otroligt tuff tävling i USBC Masters, där Jesper Svensson slutade tvåa, fortsätter den amerikanska proffstouren PBA med det som vissa kallar för det ultimata testet inom bowling. US Open.
- Det är otroligt många serier, väldigt svåra profiler och det tar oftast väldigt hårt på det mentala spelet. Tålamod är oftast nyckeln i den här tävlingen, säger den svenske landslagsspelaren Pontus Andersson.

Under gårdagen spelade de 108 kvalificerade spelarna sina första åtta serier, av 24 i kvalet, och den 25-årige Nässjösonen inledde med 6 serier över 230! Med 1837, ett snitt på 229,63 ligger Team Clan-bowlaren på fjärde plats.
- Jag höll det väldigt enkelt och försökte bara kontrollera fickan. Jag strikeade inte jättemycket i början utan hade lite småproblem med att få ner sista käglan. Men jag hittade rätt till slut och gjorde justeringar efter det. Och reaktionen blev bara bättre och bättre under passet, säger han.

Bäst av alla i det första kvalpasset var Jakob Butturff som brukar vara bra på US Open. Den märkligt spelande vänsterhänte amerikanen samlade alla sina åtta serier över 220 och snittade nästa 240. Tvåa och trea, precis före Pontus Andersson, återfinns amerikanerna Sean Lavery-Spahr och Brent Boho.
- Jag kände väldigt tidigt att jag bowlade väldigt bra idag så det är väldigt skönt att få betalt för det, säger Pontus Andersson.

IS Götas Karl Wahlgren, som tillsammans med Kim Bolleby och Rasmus Edvall, fick också en bra start på den långa tävlingen. 41-åringen ligger på 15e plats efter 1775 på sina första åtta. Även förra helgens tvåa, Jesper Svensson, är med bland de 36 första som efter 24 serier går vidare. 26-åringen från Team Pergamon ligger 22a efter 1735. Men bäst av svenskarna är alltså Pontus Andersson.
- Jätteviktigt helt klart. Det lilla försprånget man har ska jag försöka ta vara på till resten av veckan, säger han.

Martin Larsen, på 40e plats, har just nu, tre poäng upp till kvalgränsen. Kim Bolleby har 48 från sin 54e plats och Rasmus Edvall har 171 pinnar upp. Det är dock många serier kvar på det ultimata testet och Pontus Andersson vet hur man ska behålla tålamodet.
- Vara i nuet. Vara offensvi och ta slag för slag. Jobba vidare som jag gjorde idag så ska det förhoppningsvis bli en bra vecka, säger han.

 

Onsdag – Kval 8 serier
Torsdag – Kval 8 serier
De 36 bästa efter 24 serier går vidare
Fredag - Cashers Round – 8 serier
De 24 bästa efter 32 serier går vidare
Lördag – Matchspel – 16 serier
De 5 bästa går vidare
Söndag – Stegfinal på Fox Sports 1 klockan 20:00 svensk tid.

Följ tävlingen på https://www.bowl.com/US_Open/US_Open_Home/2021_Results/ eller via betalstreamingtjänsten www.flobowling.com 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info