Hoppa till sidans innehåll
Foto:

USBC Masters – ”Otroligt tufft”

31 MAR 2021 09:11
Underlaget på majorn USBC Masters på den amerikanska proffstouren har visat sig vara en riktig utmaning och det är inte många som har lyckats slå höga resultat.
- Det är svårt att hitta en bra reaktion, säger Jesper Svensson.
  • Skapad: 31 MAR 2021 09:11

Det amerikanska bowlingförbundet, som anordnar USBC Masters på den amerikanska proffstouren PBA, har valt att verkligen utmana de spelare som har tagit sig till National Bowling Stadium i Reno, Nevada. Bara 50 av de över 200 deltagarna har lyckats hålla sig över 200 i snitt på kvalets 5 första serier av 15.
- Mycket svårt. Jag har spelat ett antal US Open som haft liknande, eller lättare, profiler. Släpp utåt, sväng inåt, då blir det svårt, säger Martin Larsen som slog 944 på sina fem serier och ligger på 101a plats.

Det är en asymmetrisk 40 fots profil med en ratio på ungefär 1,5 och 30 ml olja som ligger på banorna, som tillsammans med banornas karaktär gör att man måste spela väldigt bra för att lyckas.
- Otroligt tufft, det är svårt att undvika problem. Det är svårt att hitta en bra reaktion. Det svänger ganska tidigt i mittendelen av banan samtidigt som det är ”tight” där man vill att kloten ska svänga, säger Jesper Svensson.

Tvåhandsdemonen från Vimmerby och Team Sweden-kollegan Karl Wahlgren från IS Göta slog båda 992 och delar en 58e plats efter första dagens kval. Kim Bolleby, som är bästa svensk, slog två poäng mer, med en serie på 277 och ligger 56a. Rasmus Edvall från Perstorp och IS Göta, som för övrigt står registrerad som Texas-bo, slog 981 vilket ger en 70e plats och Nässjö-sonen Pontus Andersson ligger på 80e plats med 965.

Den vänsterhänte, tidigare major-segraren Gary Faulkner Jr, var en av de som hittade ett sätt att välta käglor första dagen. Han slog 1103 och ligger tvåa, nio poäng bakom ledaren AJ Johnson.
- Jag spelade uretan hela dagen. Försökte bara hålla bollen framför mig och lämna tagbara uppställningar, säger Gary Faulkner Jr.

Under onsdagskvällen och natten mot torsdag fortsätter kvalet med ytterligare fem serier innan det avslutas med fem serier natten till fredag. Då gäller det att vara med bland de 63 bästa som tar sig vidare i tävlingen.
- Jag tror att höga siffror är väldigt svårt att hitta. Det handlar mer om att hålla ihop det för att gå till matchspelet och väl där hitta en väg att vinna matcher, säger Jesper Svensson och Karl Wahlgren håller med.
- Det gäller att försöka hålla ihop det hela tiden, träffa fickan och sen spärra. Tålamod är nog väldigt viktigt denna vecka, säger han.

 Följ tävlingen via https://www.bowl.com/masters/ och betaltjänsten www.Flobowling.com 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info