Hoppa till sidans innehåll

USBC Masters: ”Ny plan idag”

01 APR 2021 08:11
Med ny plan och bättre spel klättrade flera svenskar in bland de 63 som går vidare till matchspel i USBC Masters imorgon, efter ytterligare fem seriers spel.
- Är glad att det funkade, säger Pontus Andersson.
  • Skapad: 01 APR 2021 08:11

Fem av de sex svenskar som är över i USA och spelare majorn USBC Masters på den amerikanska proffstouren ökade i det andra kvalblocket som spelades i natt. Alla fem av dem är nu bland de 63 bästa som vinner pengar och går vidare till matchspelet som börjar på lördag. Mest ökade den tidigare världsmästaren Martin Larsen, från 943 till 1079 och klättrade till 34e plats. Pontus Andersson ökade till 1046 på sina fem serier och tog sig upp till 41a plats.
- Ny plan idag, och spelade betydligt rakare idag, längre ut. Hade också borrat en ny boll inför idag. Är glad att det funkade, säger Pontus Andersson.

Tvåhandsdemonen från Vimmerby ökade 6 pinnar från igår och ligger 54a; Götas Rasmus Edvall slog 996 och ligger precis ovanför kvalstrecket på en delad 61a plats. Enda svensk utanför matchspelet just nu är Karl Wahlgren som på en 78e plats har 25 poäng upp. Kim Bolleby ligger 38a efter att ha kämpat sig till 1020. Den tidigare thailändske landslagsspelare säger att det är tufft att spela när banorna är såhär svåra.
- Man måste vara mentalt påkopplad hela tiden. Det har hänt att man har en dubbel, eller en bra serie och att man börjar ”slappna av”. Då kommer det ett hål eller en dålig serie som gör att man aldrig riktigt får andrum. Mentalt känns det som man aldrig riktigt får chansen att slappna av, säger han.

Imorgon avslutas kvalet i USBC Masters med de sista fem serierna. Efter det är det matchspel som gäller. De 63 bästa plus den regerande mästaren Jakob Butturff spelar så kallat Double Elimination Matchplay där du är utslagen när du förlorat två matcher. Vinnaren, som koras på söndag i en TV-sänd stegfinal, får $ 30 000 och en majortitel på den amerikanska proffstouren.

Följ tävlingen på www.bowl.com/masters och betalttjänsten: www.flobowling.com 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info