Hoppa till sidans innehåll

Truppen till +50 VM uttagen

13 SEP 2021 13:00
Förbundskapten Christel Carlsson har idag tagit ut åtta spelare som i november ska åka till Dubai och spela det som numera kallas IBF Masters World Championships.
-Det är väldigt rutinerade spelare, säger Christel Carlsson.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2021 13:01

Den 18 – 26 november spelas världsmästerskapen i bowling för spelare över 50 år, det som Internationella bowlingförbundet nu kallar Masters-VM. Till det mästerskapet, som spelas i Dubai, har nu förbundskapten Christel Carlsson tagit ut åtta rutinerade spelare.
- Efter många funderingar och bedrövelser och sömnlösa nätter har jag nu kommit fram till ett beslut. Det har varit fruktansvärt svårt, säger hon.

Herrar:
Martin Paulsson, 50 år – Kulladals BS, Malmö
Stefan Yngström, 57 år – Team Enköping BK
Raymond Jansson, 55 år – BK Jösse, Arvika
Peter Ljung, 55 år – Team Pergamon, Partille

-På herrsidan hade jag lätt kunnat ta ut ett lag till som hade kunnat vara med och slåss om medaljerna, känner jag. Så många duktiga herrar är det som är intresserade. Det är jättetufft att göra så många besvikna, de hade också varit värda att spela ett mästerskap. Men det finns ju bara plats för fyra, säger Christel Carlsson.

Damer:
Susanne Olsson, 58 år – Hammarby IF BF, Stockholm
Christina Dahlgren, 58 år – Örgryte IS BF, Göteborg
Eva Jönsson, 51 år – Bulltofta BK, Malmö
Eva Andersson, 56 år – BK Full House, Ängelholm

-De är väldigt rutinerade spelare, alla fyra på damsidan. De vet ju vad det handlar om. Jag tror även där att de kan hjälpa varandra på olika sätt. Jag tror det kan bli en bra lagsammansättning. Varje spelare har sin egen styrka, och de är ganska olika, de har olika styrkor. Därför tror jag att tillsammans kan det bli jättebra, säger Christel Carlsson.

Att förbundskaptenen, som själv har vunnit fem medaljer på +50 VM, har valt att ta ut så rutinerade spelare beror mycket på den pandemin som fortfarande påverkar världen. Mästerskapet kommer att vara genomföras under strikta regler och då är erfarenhet extra viktigt.
- Det kommer att vara väldigt restriktivt, vi kommer att vara hänvisade till våra rum under den tiden som vi själva inte ska spela och stå på banorna. Det tycker jag är en nackdel för oss, det som har varit vår styrka under de andra 50 plus mästerskapen har varit gemenskapen och lagandan, att alla har stöttat varandra och hjälpts åt så mycket det går. Det blir vi lite fråntagna nu. Det är inte lika roligt att sitta på ett rum och stötta dina medspelare, säger Christel Carlsson.

Trots restriktionerna kommer det svenska laget att åka till Dubai med förhoppningar om medaljer. Förra gången, 2019 i Las Vegas, blev det 8 blågula medaljer, 2 guld, 2 silver och 4 brons.
- För mig finns inget annat än att vi ska vara med och slåss om medaljerna på alla distanser. Det är mitt mål och det hoppas jag spelarna också har. Jag kan inte tänka mig att man vill åka till ett mästerskap, speciellt inte under de här förutsättningarna som vi ställs inför, om man inte tror att man kan vara med och slåss om medaljerna, säger Christel Carlsson.

Skribent: Markus Hegnelius
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info