Hem / Nyheter Swebowl / Tre svenska VM-medaljörer i singel

Tre svenska VM-medaljörer i singel

Det blev VM-silver för Martin Paulsson och Susanne Olsson i Singelspelet i Masters VM efter förluster mot Tom Hess, USA, respektive Antje Materne, Tyskland. Peter Ljung tog en bronsmedalj efter att han skadat sig inför sin semifinal mot just Martin.

Martin Paulsson och Susanne Olsson hittade storspelet under finaldagen i singelspelet i Dubai. Martin efter bland annat en 300-serie under dagens matchspel och Susanne som imponerade stort under hela finalsdagen.

Jag har spelat bättre med tiden här och vann även sex av sju matcher tidigare under dagens matchspel, säger Martin Paulsson, som ändå är ganska nöjd med sin silvermedalj.

Martin tappade klar ledning i den första serien

Martin ställdes i herrfinalen 50+ mot mycket rutinerade Tom Hess, USA. Finalerna spelades över två serier med en avgörande roll-off ruta 9-10 om spelarna vann var sin serie. I den första serien small det i strajkfickan nästan alla slag men det var Martin som lyckades bäst till en början.

För Hess stod det ofta kvar en kägla och efter en missad tians kägla såg det ut att bli en klar seger för Martin i den första finalserien.

– I finalen var vänsterbanan seg och "Rajjen", som spelat här tidigare, gav värdefull information, förklarar Martin Paulsson sin fina start.

Men i ruta sju drog Martin på sig sitt första dåliga förstaslag följt av en spärrmiss. När sen Hess med all press på sig avslutade med fyra strajkar och det var Martins tur att få en kägla kvar så kunde Hess spurta förbi och vinna den första serien med knappa 226-224.   

Pressad Hess lyckades hålla undan

I den andra finalserien tog Hess kommandot från start och det var nästan en lite uppgiven Paulsson på banorna. Men från ruta sju började Martin hitta strajkfickan igen och pressade Hess till att behöva sätta en dubbelstrajk i den sista rutan. Amerikanen höll nerverna i styr och kunde vinna den andra serien med 236 mot 229, finalen och VM-guldet med totalt 2-0.

– Jag bytte klot i till åttonde rutan i sista serien och strikade då för dubbel och gav det chansen i alla fall. Med facit i hand hade vi nog kunnat byta tidigare men det är lätt att vara efterklok. Vi får ta med oss det till nästa gång - kanske vara lite snabbare och våga mer, förklarar Martin.

Skadad Ljung tog bronsmedalj

I kvartsfinalen över en serie slog Martin ut Bob Learn Jr, USA, efter stor dramatik med siffrorna 187 mot 177. Den andra svensken Peter Ljung i finalspelet blev skadad på uppvärmningen inför svenskmötet i semin och kunde inte ställa upp mot Martin Paulsson. Paulsson gick därmed till final direkt, men Peter fick en bronsmedalj med sig från singelspelet.

– Det är givetvis jättetråkigt med Ljungs skada, men vi hoppas han kan vara på banorna igenom inom kort, säger Martin Paulsson vidare.

Från den svenska ledarstaben meddelas att Peter ådragit sig en skada i triceps-muskeln och att skadan nu ska kylas ner ett dygn med förhoppning om att Peter ska kunna spela igen under mästerskapet.

Susanne fick jaga i båda finalserierna

Susanne Olsson var ensam svensk kvar i damernas finalspel 50+ och visade upp ett stort spel när hon först vann kvartsfinalen över en serie mot Lee, Kanada, med 221 mot 205. I semifinalen vann sedan Susanne mot Lundén, Finland med 202 mot 182.

I finalen mot en mycket välspelande Antje Materne, Tyskland, fick dock Susanne jaga i den första finalserien. Bland annat fick Susanne kvar 7:an och 10:ans kägla i en ruta mellan sina strajkar vilket blev mycket kostsamt. Tyskan lyckades sen hålla sin ledning och vinna den första serien med 209 mot 193.

– Den vänstra banan var lite segare, och när jag bytte klot blev det tyvärr lite för mycket tyvärr, förklarar Susanne Olsson sitt ödestigra genomslag.

"Borde kanske ha chansat mer"

I den andra finalserien fick Susanne återigen en tidig tomruta. När sen Antje började sätta sina strajkar igen var loppet kört och tyskan kunde avgöra redan före den sista rutan och vinna den andra serien med 212 mot 202 och totalt med 2-0.

– Det var lite samma med Susanne som med Martin. Vi kanske borde ha chansat lite mer för att kunna vinna, men tyskan spelade riktigt bra så slutresultatet är inte så mycket att orda om, säger förbundskapten Christel Carlsson.

Länk till resultat/leaderboard StrikeCloud