Hoppa till sidans innehåll

Tourens bästa gör upp i PBA Playoffs

23 APR 2021 12:00
De 16 bästa på den amerikanska proffstouren avgör de närmaste fyra helgerna vem som är bäst i PBA Playoffs. 26-årige Jesper Svensson från Team Pergamon är en av dem.
- Det är lite kronan på verket för den som vinner efter en bra säsong, säger han.
  • Skapad: 23 APR 2021 12:00

Både lördag och söndag de kommande fyra veckorna visas PBA Playoffs på amerikansk TV. De 16 som har samlat flest poäng på den amerikanska proffstouren under säsong spelar om $ 100 000. Försvarande mästare är amerikanen Bill O’Neill. Enligt tävlingens ende svensk, Jesper Svensson, är han dock inte favorit.
- Det är helt omöjligt att säga, i och med att det är de 16 bästa under säsongen kan vem som helst vinna, säger han.

Imorgon kväll, lördag, börjar tävlingen när den förstaseedade tvåhandsspelaren Kyle Troup möter årets spelare på PBA 2018: 25-årige Andrew Anderson som är lägst seedad. De möts över två serier med roll-off över två rutor (9 & 10) vid behov, vinnaren går till 8-delsfinal och förloraren är utslagen. Matchen mellan åttonde-seedade Anthony Simonsen och danske Thomas Larsen spelas även den imorgon. På söndag visas sedan Lavoie – Allen och Butturff – O’Neill.
- Jag tror att det blir mycket tillfälligheter som avgör, vem som kan matcha upp bra i den här hallen, säger Jesper Svensson.

Den svenske superstjärnan möter i sin första match Australiensaren Sam Cooley, som under säsongen vann sin första titel på den amerikanska proffstouren. Tvåhandsdemonen från Vimmerby, med tio titlar på PBA, som är seedad 6a syns på Fox Sports 1 klockan 04:00 den 3e maj. Förra året förlorade Jesper Svensson i 16-delsfinalen mot amerikanen Brad Miller i den prestigefyllda tävlingen.
- Klart det är stort. Det är lite kronan på verket för den som vinner efter en bra säsong, säger han.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info