Hoppa till sidans innehåll

"Tack"

28 JAN 2020 10:27
Det blev inget pris på Idrottsgalan för Josefin Hermansson och Jenny Wegner. Men det var ändå två glada bowlare som tackar hela bowlingsverige. - Det finns så mycket som jag hade velat säga, säger Josefin Hermansson.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2020 10:27

Det som, för Josefin Hermansson och Jenny Wegner, började med ett VM-guld i Las Vegas torsdagen den 29e augusti 2019 slutade igår med Idrottsgalan och en sjätteplats i omröstningen till Jerringpriset.
- Tack för all support och alla röster. Det är så otroligt många som har röstat och vi är evigt tacksamma. Detta har varit den bästa kvällen någonsin, säger Jenny Wegner framför globens scen där orienteraren Tove Alexandersson precis har fått ta emot Jerringpriset.

Det blev inte heller något pris för världsmästarduon i kategorin Årets lag, där de var nominerade. Priset gick istället till damstafett-laget i längdskidåkning. Men att landslagsbowlarna kom så nära Jerringpriset som de gjorde betyder väldigt mycket, och även Josefin Hermansson vill tacka bowlingsverige.
- Det finns så mycket som jag hade velat säga, men det största jag kan säga är egentligen bara: tack. Det har varit helt fantastiskt att få vara en ambassadör för bowlingen, och såklart engagemanget har varit hjärtevärmande, fint och tacksamt att få det stödet som vi har fått. Så bara: Tack, säger hon.

Jenny Wegner, Cajsa Wegner, Joline Persson Planefors, Josefin HermanssonVärldsmästarinnan från Borlänge berättar att ett av de största ögonblicken på galan, för henne, var att få uppleva Annika Sörenstam som tog emot Idrottsakademins hederpris för sin makalösa karriär.
- Annika Sörenstam är en sådan stor idol för mig. Jag har alltid sett upp till henne. Även om jag inte följer golfen slaviskt så är hon en sådan idrottspersonlighet som jag har otroligt mycket respekt för och ändå alltid har följt, säger hon.

För Jenny Wegner, från skånska Perstorp, var det svårt att förklara hur kvällen varit vid bordet, där även curligens lag Hasselborg och boxaren Sven Fornling satt.
- Alltså, det går knappt att beskriva. Allting som har hänt ikväll har varit så man tappar hakan. Det har varit jätteroligt, säger hon.

25-åringen, som spelar för Spader Dam ifrån Helsingborg och BK Femtionian i Hässleholm, hade med sig systern, lag och landslags-kollegan Cajsa Wegner medan Josefin Hermansson hade med sig VM-silvermedaljören i All-event och lagkompisen i Team X-Calibur Joline Persson Planefors.
- Det kändes helt, helt rätt att sitta här med Joline som inte bara är en av mina bästa vänner, utan hon har också varit den som har motiverat mig, när jag inte satsade på landslaget. Jag tittade på henne och på Sandra [Andersson] och tänkte, kan de så kan jag, nu kör vi, säger hon.

Hon, och Jenny Wegner, körde och tog sig hela vägen till ett VM-guld, Idrottsgalan, en nominering till årets lag och en sjätteplats i omröstningen till Folkets pris: Jerringpriset, bland hela Sveriges idrottselit.
- Det är en så otroligt häftig stämning också, att vara en av de som är här för att vi har gjort någonting riktigt, riktigt, grymt, och för att vi har gjort någonting som visar på att vi är bäst på det vi sysslar med, säger Josefin Hermansson.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

 

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info