Hem / Nyheter Swebowl / Sveriges damer vidare i Team 50+

Sveriges damer vidare i Team 50+

De svenska damerna i Team under Masters VM 50+ gick komfortabelt vidare till topp 8. Dahlgren, Jönsson, Olsson och Anderson blev fyra i kvalet och får möta Frankrike, USA och Colombia i gruppspelet i morgon fredag.

– Vi visste att vi bara behövde hålla ihop det för att gå vidare till topp 8 och det gjorde vi. Vi har en serie där det strular men i övrigt höll vi ihop det bra, säger förbundskapten Christel Carlsson.

Team spelar Bakers spelsätt med två serier på varje banpar och kvalet bestod av tio serier där de åtta bästa tog sig vidare till gruppspelet. Det svenska laget med Christina Dahlgren, Eva Jönsson, Susanne Olsson och Eva Andersson fick en bra start och var med i toppen från början.

Efter fyra serier hade de 790 poäng och efter åtta serier 1506 vilket innebar en tredje plats totalt och med stor marginal innanför topp 8. Sverige slutade på 1875 poäng efter de tio serierna vilket gav en fjärde plats totalt i kvalet. I topp var Frankrike med 1949 före Finland, 1892.

Gruppspel mot Frankrike, USA och Colombia

I morgon fredag inleds gruppspelet med matchspel och i Sveriges grupp återfinns även Frankrike, USA och Colombia.

– I gruppspelet blir det lite annorlunda där vi måste vinna våra matcher. Så vi har ett nytt tankesätt inför morgondagen men vi ska även försöka ha kvar samma bra känsla som vi hade idag, förklarar Christel Carlsson.

Damernas gruppspel inleds klockan klockan 10.00 lokal tid, 07.00 svensk tid.

Sveriges herrar inleder sitt kvalspel i Team idag torsdag klockan 15.00 lokal tid, 12.00 svensk tid med en inte helt återställd Peter Ljung. Peter kommer att spela med smärtor, men göra sitt bästa för laget, enligt egen utsago. Övriga spelare i det svenska laget är Martin Paulsson, Stefan Yngström och Raymond Jansson.

Länk resultat/leaderboard StrikCloud

Länk videostream StrikeCloud