Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alan Petersime

Svensson och Troup vidare som sista par till söndagens finalstege

13 MAR 2021 09:27
Jesper Svensson och Kyle Troup tog sig i natt vidare till den avgörande finalstegen i PBA Roth/Holman Doubles i Tampa, Florida. Titelförsvararna gick vidare som femte och sista par efter en helt avgörande sista spelruta. (Arkivbild/PBA)
  • Uppdaterad: 13 MAR 2021 09:27

Det blev dramatiska slutrutor när de fem lagen till söndagens avgörande finalstege i PBA Roth/Holman Doubles Championship skulle koras natten till lördagen svensk tid. Mest dramtiskt var det för titelförsvararna Jesper Svensson och Kyle Troup. I den tionde och sista spelrutan behövde duon två strajkar och åtta käglor för att behålla den femte och sista finalplatsen före det jagande paret Dino Castillo and Sean Lavery-Spahr.

Kyle, som avslutade, slog två stajkar och nio käglor vilket gav duon en fortsatt chans att vinna tävlingen en tredje gång. Förutom 2020 vann Svensson och Troup även 2017. De inleder söndagens finalstege med att möta amerikanerna Matt Ogle och Sean Rash, som vann tävlingen 2019.

Toppseedade i stegen är duon Tom Daugherty och BJ Moore. Tom Daugherty är även toppseedad i den individuella finalstegen under årets PBA World Series of Bowling. Guaranteed Rate PBA World Championship avgörs idag lördag och där återfinns även EJ Tackett och Kyle Troup bland de spelare som även är in final i Doubles Championship.

(Arkivbild/PBA: Svensson och Troup vid prisutdelningen 2020 Roth/Holman Doubles.)

Finalstegen på söndag, 2021 PBA Roth/Holman Doubles Championship

  1. Tom Daugherty/BJ Moore
  2. EJ Tackett/Marshall Kent
  3. Andrew Anderson/Kris Prather
  4. Matt Ogle/Sean Rash
  5. Jesper Svensson/Kyle Troup

Länk: PBA Roth/Holman Doubles Championship

Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info